E-Book en andere boeken tips

E-Book en andere boeken tips

Maak kennis met Van Ede & Partners in Den Haag
Loopbaan coaching en outplacement

Van Ede & Partners is een bureau voor loopbaan coaching en outplacement. Wij begeleiden en adviseren onze cliënten bij het vormgeven van hun carrière. Dat kan proactief door loopbaan coaching en reactief door outplacement.

Ik ben Huib, Leo, Karin, Nathalie, Anjo, Rogier, Sven, Astrid, Jan Maarten en Derick. Wij zijn de mensen achter van Ede & Partners in Den Haag 

In een serie interviews zullen alle mensen, die bij Van Ede & Partners in Den Haag werken, vertellen waarom zij aan ons bureau verbonden zijn. Wat motiveert hen voor hun werk en wat hun rol is? Door deze interviews krijgt u een inkijkje in de personen en de begeleidingsprogramma’s binnen Van Ede & Partners. Tevens laten wij twee oud-cliënten aan het woord en kunt u een aantal verhalen over oud-cliënten lezen. 

De volgende stap in uw carrière … een serieuze zaak

Het vormgeven van uw carrière is een serieuze zaak en vraagt om een serieuze begeleidingspartner; dat kan Van Ede & Partners voor u zijn.

Wij maken graag kennis met u

Wilt u ons mooie pand, aan de Klatteweg 107, bezoeken voor een oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak. 070 – 351 40 11.

Ontvang ons e-book


Lees tips van Van Ede & Partners in Den Haag

Prof. Johan Albrecht - Corona Shock

Corona was en is in de eerste plaats een gezondheidscrisis, dat spreekt voor zich. Maar iedereen weet dat deze crisis ook gevolgen zal hebben voor onze economie en onze financiën. En dat de samenleving door elkaar geschud is en we in domeinen als gezondheidszorg, onderwijs, staatsstructuur en overheidsbeleid flink wat lessen hebben te leren.

Markward van der Mieden - Good Business 

Het succes van bedrijven wordt steeds meer bepaald door de mate waarin zij een positieve impact hebben in het leven van klanten, medewerkers en de maatschappij. Ondernemingen als Tony’s Chocolonely, TOMS en Tesla vormen de voorhoede van ondernemingen die aansluiten op die wens. Maar hoe bouw je een business die positieve impact én winst maakt?

Jan Rotmans - Omwenteling 

Samenleving en economie varanderen. We bevinden ons in een tijdperk met grote maatschappelijke verschuivingen en dus instabiliteit. Hoe kunnen bedrijven en samenleving hierop inspelen? Wat betekent dit voor ons persoonlijke leven? Rotmans maakt de verbinding tussen hoofd, hart en handen met verhalen van mensen die een persoonlijke transitie durfden aan te gaan.

Storylistening - Annet Scheringa & Simone Beemster

In ‘Storylistening’ geven Annet en Simone antwoord op vragen waar veel organisaties mee worstelen. Luisteren naar onderstroomverhalen, storylistening, werkt wél. Maar die griezelige wereld vol ervaringen, belevingen en emoties laten nogal wat organisaties links liggen. Zonde, want ze leveren parels aan inzichten op.. 

Eelco van Eijck - Bestemming Boardroom

Hoe worden talentvolle managers (M/V) gezocht en gevonden? De wereld van headhunters is omgeven door discretie en mystiek. Wat doen ze eigenlijk? Hoe wordt waarde toegevoegd aan het zoekproces? Eelco van Eijck, een van de topheadhunters van Nederland, schetst een indringend beeld van een sector die hunkert naar verdere professionalisering. Wat gaat goed? Wat kan beter? Bij het beantwoorden van deze vragen legt Van Eijck het vergrootglas op verborgen mechanismen bij doorstroming van talent naar de hogere regionen van het bedrijfsleven en de publieke sector.  

Fokko Obbema - De zin van het leven

Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit de kunst, literatuur en filosofie maakt Hans Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.

Raj Sisodia en Michael J. Gelb - The healing organization

Het imago van het bedrijfsleven wordt gedomineerd door haar focus op winst, boven mens en milieu. Deze eenzijdige benadering van het kapitalisme is echter niet langer acceptabel. We bevinden ons op een keerpunt, waar het bedrijfsleven het voortouw moet nemen bij het genezen (‘healing’) van de manco’s en crises van onze tijd. Bedrijven, winstgevend én helend!

De kracht van storytelling - Carmine Gallo

In 'De kracht van storytelling'  beschrijft Carmine Gallo hoe je overtuigende en inspirerende verhalen vertelt die ook jou zullen helpen je doel te bereiken. Hij onthult de magische ingrediënten die ervoor zorgen dat je verhaal onweerstaanbaar wordt en anderen inspireert  of overtuigt. Of je nu iets gaat verkopen, een volle zaal wilt boeien of een team moet motiveren, met een goed verhaal maak je het verschil.

o.a. Femke Halsema - Na de quarantaine 

Nu de eerste piek van de coronacrisis achter de rug is, kijken we aan tegen een ravage. Alles lijkt ontwricht. Levens gingen verloren, ons doen en laten werd ingeperkt en de economie raakte in een paar weken in een vrije val. In dit boek maakt een aantal vooraanstaande denkers, deskundigen en bestuurders een voorlopige balans op. Vanuit hun eigen kennis en ervaring kijken zij terug en vooruit.

Henk Smeijsters - Doorlopen en stilstaan

Volgens cultuurfilosoof Henk Smeijsters slaat de maatschappij tegenwoordig door naar constante drukte en actie. In 'Doorlopen en stilstaan' maakt hij zich sterk voor meer balans. Die zijn we met zijn allen namelijk kwijtgeraakt. Deze balans maakt je gelukkiger. En is ook nog eens goed voor de aarde. 'Doorlopen en stilstaan' brengt je een stap dichterbij het goede leven.

Sigrid van Iersel - Jongleren met vermicelli 

Welk verhaal vertel jij over jezelf, over je leven en over je toekomst? Als je zelf mag kiezen, waarmee inspireer jij dan anderen en jezelf? We mogen ons leven zelf vormgeven: onze eigen keuzes maken bij relaties, ons eigen werk inrichten en onze idealen volgen. In het boek Jongleren met Vermicelli lees je hoe je dat doet, improviseren, spelen, je koers uitzetten en daarmee een nieuw hoofdstuk toevoegen aan je eigen verhaal. Het staat vol met opdrachten om het super praktisch te maken.

Filosofie voor een weergaloos leven - Lammert Kamphuis

Kamphuis laat zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. Het boek bestaat uit drie delen: Filosofie voor de verbinding met jezelf, Filosofie voor de relatie met de ander en Filosofie voor de verhouding tot de wereld. In achttien prikkelende stukken toont hij hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven.

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat