E-Book en andere boeken tips

E-Book en andere boeken tips

Maak kennis met Van Ede & Partners in Den Haag
Loopbaan coaching en outplacement

Van Ede & Partners is een bureau voor loopbaan coaching en outplacement. Wij begeleiden en adviseren onze cliënten bij het vormgeven van hun carrière. Dat kan proactief door loopbaan coaching en reactief door outplacement.

Ik ben Huib, Leo, Karin, Nathalie, Anjo, Rogier, Sven, Astrid, Jan Maarten en Derick. Wij zijn de mensen achter van Ede & Partners in Den Haag 

In een serie interviews zullen alle mensen, die bij Van Ede & Partners in Den Haag werken, vertellen waarom zij aan ons bureau verbonden zijn. Wat motiveert hen voor hun werk en wat hun rol is? Door deze interviews krijgt u een inkijkje in de personen en de begeleidingsprogramma’s binnen Van Ede & Partners. Tevens laten wij twee oud-cliënten aan het woord en kunt u een aantal verhalen over oud-cliënten lezen. 

De volgende stap in uw carrière … een serieuze zaak

Het vormgeven van uw carrière is een serieuze zaak en vraagt om een serieuze begeleidingspartner; dat kan Van Ede & Partners voor u zijn.

Wij maken graag kennis met u

Wilt u ons mooie pand, aan de Klatteweg 107, bezoeken voor een oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak. 070 – 351 40 11.

Ontvang ons e-book


Lees tips van Van Ede & Partners in Den Haag

Prof. Johan Albrecht - Corona Shock

Corona was en is in de eerste plaats een gezondheidscrisis, dat spreekt voor zich. Maar iedereen weet dat deze crisis ook gevolgen zal hebben voor onze economie en onze financiën. En dat de samenleving door elkaar geschud is en we in domeinen als gezondheidszorg, onderwijs, staatsstructuur en overheidsbeleid flink wat lessen hebben te leren.

Markward van der Mieden - Good Business 

Het succes van bedrijven wordt steeds meer bepaald door de mate waarin zij een positieve impact hebben in het leven van klanten, medewerkers en de maatschappij. Ondernemingen als Tony’s Chocolonely, TOMS en Tesla vormen de voorhoede van ondernemingen die aansluiten op die wens. Maar hoe bouw je een business die positieve impact én winst maakt?

Jan Rotmans - Omwenteling 

Samenleving en economie varanderen. We bevinden ons in een tijdperk met grote maatschappelijke verschuivingen en dus instabiliteit. Hoe kunnen bedrijven en samenleving hierop inspelen? Wat betekent dit voor ons persoonlijke leven? Rotmans maakt de verbinding tussen hoofd, hart en handen met verhalen van mensen die een persoonlijke transitie durfden aan te gaan.

Storylistening - Annet Scheringa & Simone Beemster

In ‘Storylistening’ geven Annet en Simone antwoord op vragen waar veel organisaties mee worstelen. Luisteren naar onderstroomverhalen, storylistening, werkt wél. Maar die griezelige wereld vol ervaringen, belevingen en emoties laten nogal wat organisaties links liggen. Zonde, want ze leveren parels aan inzichten op.. 

De meeste profeten beginnen in de woestijn - Pieter Winsemius

Pieter Winsemius dook in zijn geheugen om de leermomenten uit zijn bestaan te belichten: uit zijn sportambities, carrière in de politiek en het bedrijfsleven, maar ook uit het leven met zijn gezin. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke observaties, dikwijls humoristisch, en steeds overtuigend en inspirerend. Want als je je bewust bent van de rol die anderen voor jou hebben gespeeld, kan je zelf ook meer betekenen voor degenen om je heen. 

Geven is leven - Wim de Bundel

Volkomen verrast wordt Wim na vele jaren van commercele successen ontslagen en valt zijn wereld stil. Naast verbijstering en teleurstelling denkt hij gaandeweg ook terug aan de bijzondere momenten in de afgelopen jaren. Centraal daarin staan de olympische sporters die hij via zijn werk van dichtbij heeft leren kennen. Hun inspiratie en doorzettingsvermogen, hun ambitie en overwonnen drempels. 

Mark Schalekamp - Maak werk van je droom

Doe je het werk dat je het liefst zou doen? Heel veel mensen niet. Ze werken omdat het moet en omdat het geld oplevert, maar zonder passie. Mark Schalekamp lukte het wél om een aantal van zijn dromen te verwezenlijken. Met geluk, hard werken, de hulp van anderen - maar vooral dankzij een goede aanpak.

Elke Wiss - Socrates op sneakers 

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss de kunst van het vragenstellen aan de hand van Socrates en andere beroemde filosofen, zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken.

Jaap Voigt - Leven & werken in het ritme van de seizoenen

Dit boek is de neerslag van een studie van Jaap Voigt over de invloed van de seizoenen op de mens. Het geeft waardevolle informatie en advies voor het dagelijkse leven en werk: Wanneer begin je iets nieuws? Wanneer breng je de boel op orde? Het model, dat in dit boek wordt aangereikt is een leidraad voor iedereen om in een natuurlijk ritme te leven.

Lisa Weeda - Aleksandra

Een hartverscheurende familiegeschiedenis in Oekraïne Met verbluffend vertelplezier en met alle literaire stijlmiddelen die tot haar beschikking staan vertelt Lisa Weeda een uitzonderlijke familiegeschiedenis, die begint bij haar grootmoeder Aleksandra.

Moniek Wolters - Laklaag

De gedichtenbundel ‘Laklaag’ van Moniek Wolters is een lofzang op de liefde voor het leven en ook op wat ons daarvan weerhoudt. Moniek neemt je mee een stukje mee op reis, in de hoop dat zij daarmee de eenzaamheid onderweg wat kan verzachten en vooral ook de liefde voor het leven kan aanwakkeren.

Paul van Ruiten e.a. - Impactvol ondernemen in de praktijk

Zelf verantwoordelijkheid nemen en samenwerken: zo doe je dat! Waarom zou je werk moeten maken van impact? Hoe pas je meervoudige waardecreatie toe op jouw rol binnen jouw bedrijf? Hoe doen collega’s van andere disciplines dit? Hoe kun je door een betere samenwerking en afstemming met collega’s zorgen voor meervoudige waardecreatie? Wat levert het nu eigenlijk allemaal op voor jouw bedrijf? Hoe zet je meervoudige waardecreatie in om de toekomst van jouw bedrijf veilig te stellen? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen.

Raynor Winn - Landlijnen 

In haar unieke, beeldende, empathische stijl, doet Raynor Winn verslag van de zwaarste wandeltocht die zij en haar man Moth tot nu toe ondernamen. Te beginnen met de Cape Wrath Trail – een zware tocht van honderden kilometers door de Schotse Hooglanden, over afgelegen bergen, door gletsjerdalen en langs diepe lochs – maken zij uiteindelijk en maandenlange tocht van meer dan 1600 kilometer, van het uiterste noorden van Schotland naar de vertrouwde kust van het zuidwesten. 

Karolien Koolhof - Introvert Leiderschap 

In haar boek Introvert Leiderschap laat Karolien Koolhof zien hoe dat leiderschap eruitziet. Aan de hand van de ervaringen van dertig introverte leiders uit binnen- en buitenland biedt ze introverten inzicht in hun unieke kracht en laat ze extraverten stilstaan bij misvattingen rond introversie en leiderschap. Ook geeft ze concrete tips aan zowel introverte leiders als hun extraverte collega’s.

Eelco van Eijck - Bestemming Boardroom

Hoe worden talentvolle managers (M/V) gezocht en gevonden? De wereld van headhunters is omgeven door discretie en mystiek. Wat doen ze eigenlijk? Hoe wordt waarde toegevoegd aan het zoekproces? Eelco van Eijck, een van de topheadhunters van Nederland, schetst een indringend beeld van een sector die hunkert naar verdere professionalisering. Wat gaat goed? Wat kan beter? Bij het beantwoorden van deze vragen legt Van Eijck het vergrootglas op verborgen mechanismen bij doorstroming van talent naar de hogere regionen van het bedrijfsleven en de publieke sector.  

Fokko Obbema - De zin van het leven

Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit de kunst, literatuur en filosofie maakt Hans Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.

Raj Sisodia en Michael J. Gelb - The healing organization

Het imago van het bedrijfsleven wordt gedomineerd door haar focus op winst, boven mens en milieu. Deze eenzijdige benadering van het kapitalisme is echter niet langer acceptabel. We bevinden ons op een keerpunt, waar het bedrijfsleven het voortouw moet nemen bij het genezen (‘healing’) van de manco’s en crises van onze tijd. Bedrijven, winstgevend én helend!

De kracht van storytelling - Carmine Gallo

In 'De kracht van storytelling'  beschrijft Carmine Gallo hoe je overtuigende en inspirerende verhalen vertelt die ook jou zullen helpen je doel te bereiken. Hij onthult de magische ingrediënten die ervoor zorgen dat je verhaal onweerstaanbaar wordt en anderen inspireert  of overtuigt. Of je nu iets gaat verkopen, een volle zaal wilt boeien of een team moet motiveren, met een goed verhaal maak je het verschil.

Het verlangen naar zin - Hans Alma

Verlangen naar zin is iets wat ieder mens bij zich draagt. Dat verlangen is bij velen bedolven geraakt onder de druk van het dagelijks bestaan. Vanouds wordt zingeving gevonden in de godsdiensten. Voor steeds meer mensen is dat een no go geworden. Wat kan ‘geloven’ nog betekenen in onze tijd? Alma zoekt naar een spiritualiteit die het onderscheid tussen religieus en seculier overstijgt. Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing.

Pete Buttigieg - Shortest way home 

Een boek over het verhaal van een man die zijn talent inzet in het publieke domein. Pete Buttigieg wil het goede goed doen. Hij was presidentskandidaat in 2020 en is inmiddels minister van transport in de regering van president Joe Biden! 

Daniel Ofman - Hé, ik daar....?!

Kernkwaliteiten zijn volgens Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wat je bent. Het zijn ook de positieve punten die een ander het eerst over je zal zeggen als iemand ernaar gevraagd wordt. Met het kernkwadrant gaat Ofman een stap verder, door naast de kwaliteit ook de daarbij behorende valkuilen, uitdagingen en allergiën zichtbaar te maken?

Selma Lagerlof - Niels Holgerssons wonderbare reis 

Een klassiek Scandinavisch verhaal over de ganzenhoeder Niels en zijn reis met de wilde ganzen. Niels is heel vervelend en daarom wordt hij heel klein: een kabouter! Hij vliegt mee met een troep wilde ganzen. En dan beleeft hij de meest fantastische avonturen! 

Karl Ove Knausgård - Lente

Karl Ove is met zijn drie maanden oude dochter Anne onderweg naar zijn vrouw Linda, die is opgenomen. We volgen hen tijdens een roadtrip van zonsopgang tot zonsondergang. Het is lente, de bomen krijgen knoppen, de dagen worden weer langer. Tegelijkertijd is er de duisternis van de ziekte van Knausgårds vrouw. Hoe kunnen een gezin, een vader, maar vooral een klein meisje daar ooit mee leren omgaan? 

Wim Romijn - Zomer

Kunstschilder en illustrator Wim Romijn neemt u in dit boeiende kijk- en leesboek mee naar de werkzaamheden in het veld, de akkers en de weiden en vertelt er in korte bewoordingen over. Een kijkje in het boerenleven, dat u terugbrengt naar een tijd die inmiddels tot het verleden behoort.

Ali Smith - Herfst

De 101-jarige Daniel Gluck en de 32-jarige Elisabeth hebben een bijzondere vriendschap. Elisabeth leerde Daniel kennen toen ze acht was. Hij was haar buurman, en deze belezen, enthousiaste kunstverzamelaar nam haar mee in zijn wereld van kunst en literatuur. Als Elisabeth naast een slapende Daniel in het verzorgingshuis zit, dringt de betekenis van de gesprekken die ze als kind met hem had tot haar door. Van hem leerde ze wat het leven waardevol maakt.

Ali Smith - Winter

Vier mensen – twee oude zussen, een zoon van een van hen en een buitenstaander – vieren samen kerst in een kast van een huis in Cornwall, ook al zijn ze eigenlijk vreemden voor elkaar. Wordt het vrede op aarde voor hen? De winter maakt dingen scherper zichtbaar. Ali Smiths Winter werpt een warme, wijze, vrolijke en compromisloze blik over ons post truth-tijdperk in een tijdloos verhaal over herinneringen, kunst en liefde.

Derick Maarleveld en Nico Vrijenhoek- NU & DAN Loopbaanontwikkeling

De zelfreflectie die dit boek stimuleert is geschikt voor een ervaren persoon die op het punt staat aan de laatste tien jaar van zijn/haar professionele carrière te beginnen, maar dezelfde zelfreflectie kan ook worden gedaan door een pas afgestudeerde student die is op zoek is naar zijn/haar eerste baan. Maar ook tussentijds in jouw carrière is dit boek te gebruiken.

o.a. Femke Halsema - Na de quarantaine 

Nu de eerste piek van de coronacrisis achter de rug is, kijken we aan tegen een ravage. Alles lijkt ontwricht. Levens gingen verloren, ons doen en laten werd ingeperkt en de economie raakte in een paar weken in een vrije val. In dit boek maakt een aantal vooraanstaande denkers, deskundigen en bestuurders een voorlopige balans op. Vanuit hun eigen kennis en ervaring kijken zij terug en vooruit.

Henk Smeijsters - Doorlopen en stilstaan

Volgens cultuurfilosoof Henk Smeijsters slaat de maatschappij tegenwoordig door naar constante drukte en actie. In 'Doorlopen en stilstaan' maakt hij zich sterk voor meer balans. Die zijn we met zijn allen namelijk kwijtgeraakt. Deze balans maakt je gelukkiger. En is ook nog eens goed voor de aarde. 'Doorlopen en stilstaan' brengt je een stap dichterbij het goede leven.

Sigrid van Iersel - Jongleren met vermicelli 

Welk verhaal vertel jij over jezelf, over je leven en over je toekomst? Als je zelf mag kiezen, waarmee inspireer jij dan anderen en jezelf? We mogen ons leven zelf vormgeven: onze eigen keuzes maken bij relaties, ons eigen werk inrichten en onze idealen volgen. In het boek Jongleren met Vermicelli lees je hoe je dat doet, improviseren, spelen, je koers uitzetten en daarmee een nieuw hoofdstuk toevoegen aan je eigen verhaal. Het staat vol met opdrachten om het super praktisch te maken.

Filosofie voor een weergaloos leven - Lammert Kamphuis

Kamphuis laat zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. Het boek bestaat uit drie delen: Filosofie voor de verbinding met jezelf, Filosofie voor de relatie met de ander en Filosofie voor de verhouding tot de wereld. In achttien prikkelende stukken toont hij hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven.

De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard - Charlie Mackesy

De jongen, de mol, de vos en het paard' is een prachtig verhaal, een moderne fabel, over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Vier vragen die je leveren veranderen - Byron Katie door Carina Benninga

Stap voor stap naar een gelukkiger leven Terwijl ze een doodgewoon leven leidt, wordt Byron Katie in toenemende mate depressiever. Gedurende tien jaar zakt ze steeds dieper weg in woede, wanhoop en gedachten aan zelfmoord. Tot ze op een ochtend wakker wordt in een staat van uitzinnige vreugde, met een heel duidelijk inzicht waarmee haar lijden tot een einde gebracht kan worden. Dit besef van vrijheid heeft haar nooit meer losgelaten, en nu kun je die vrijheid zelf ervaren aan de hand van The Work, een methode die Byron Katie zelf ontwikkelde.

Reinhard Wolff - Gepokt en gemazeld

Dit boek gaat over falen en stralen: een verzameling van gedichten en columns als ode aan de imperfectie die coach en cliënt in elkaar kunnen herkennen en leren waarderen. Als psycholoog, trainer en coach, onder andere bij Van Ede & Partners, heeft hij gedurende 42 jaar mensen met ontwikkelings- en loopbaanvragen begeleid.

Katherine May - Winteren

Winteren verkent op een prachtige en troostrijke manier de donkere periodes van het leven, wanneer we ons moeten terugtrekken om onszelf te verzorgen en te herstellen. We moeten leren de winter uit te nodigen in ons leven. Daar gaat dit boek over: het proces leren herkennen, begrijpen en zelfs koesteren. 

Paul Polman & Andrew Winston - Netto Positief

Het is niet langer de vraag of grote bedrijven moeten verduurzamen, maar hoe ze dat gaan doen. Nu de zeespiegel blijft stijgen, de biodiversiteit afneemt en de sociale ongelijkheid toeneemt, kan ook het bedrijfsleven niet langer wegkijken of de verantwoordelijkheid bij de overheid blijven leggen. Het bedrijfsleven moet het heft in eigen handen nemen.

Thijs Launspach - Je bent al genoeg

Nóg gelukkiger en nóg succesvoller: het gevoel nooit goed genoeg te zijn, zit ingebakken in onze tijd. Hoe je ook je best doet om ‘jezelf te verbeteren’, er is altijd wel iets aan jezelf om ontevreden over te zijn. In dit boek laat psycholoog Thijs Launspach zien dat verbinding het tegengif is in een wereld van nooit-genoeg-zijn.

Thomas Erikson - Omringd door slechte bazen 

Iedereen die weleens een slechte baas heeft gehad, weet hoeveel impact dat kan hebben op je motivatie en zelfvertrouwen. Zelfs de meest plezierige baan kan negatief beïnvloed worden door een halfbakken leidinggevende. In Omringd door slechte bazen leert Thomas Erikson je hoe je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling binnen je werk en hoe je om moet gaan met een baas die op een compleet andere planeet lijkt te leven. Erikson helpt je om van een nachtmerrie op de werkvloer een droombaan te maken.

Casper Jones - Leiden met een leeg hoofd

In dit openhartige verhaal laat Casper zien wat er gebeurt als je de uitkomst durft los te laten en volledig durft te vertrouwen op je innerlijke stem. Je komt dan op een plek voorbij het verstand waar antwoorden liggen op de levensvragen: ‘wie ben ik?’ en ‘wat heb ik hier te doen op aarde?’ Leiden met een leeg hoofd is een must read voor iedereen die met (persoonlijk) leiderschap bezig is.

Hélène Nijssen - Dankzij Dorien, over de grens

Tijdens het uitpakken van verhuisdozen in haar nieuwe woonland Frankrijk komt Hélène een oud fotoalbum tegen en kan de verleiding niet weerstaan om het even te openen. Dat brengt haar terug naar het moment waarop ze een telefoontje van haar tante krijgt dat haar leven behoorlijk zal veranderen: haar nichtje Dorien is op weg naar haar werk verongelukt. Ze is dan pas 34.