Oktober: Gepokt en gemazeld - Reinhard Wolff

Oktober: Gepokt en gemazeld - Reinhard Wolff

Gepokt en gemazeld - een coach is ook maar een mens 

De cliënt ben je zelf

Als coach herken je uit eigen ervaring de zorgen, dilemma’s en levensvragen waar jouw coachee mee worstelt. Deze herkenning maakt het mogelijk om je in zijn of haar zielenroerselen te verplaatsen. Niets menselijks is je vreemd. 

Dit besef en de openhartigheid hierover zijn voor Reinhard Wolff (1949) van wezenlijk belang voor het slagen van een coaching traject. Naast de noodzakelijke kennis van communicatiemodellen, leerstijlen en interventietechnieken pleit de auteur in een luchtig betoog voor vergevingsgezinde zelfreflectie als meest doeltreffend coaching instrument.

Dit boek gaat over falen en stralen: een verzameling van gedichten en columns als ode aan de imperfectie die coach en cliënt in elkaar kunnen herkennen en leren waarderen. Als psycholoog, trainer en coach, onder andere bij Van Ede & Partners, heeft hij gedurende 42 jaar mensen met ontwikkelings- en loopbaanvragen begeleid.

Bestel je boek bij YouBeDo

Boeken die goed doen. Altijd tot 12% naar een goed doel dat jij kiest.

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat