Augustus: Maak werk van je droom - Mark Schalekamp.

Augustus: Maak werk van je droom - Mark Schalekamp.

Schrijver

Mark Schalekamp (1968) schreef in 2013 Maak werk van je droom (Business Contact), een zelfhulpboek grotendeels gebaseerd op de ervaringen en lessen uit zijn eigen werkende leven – Schalekamp was kortstondig advocaat, bankier en tv-redacteur voor hij in 1999 Robin Good oprichtte, een bedrijf met als missie de wereld mooier te maken door bedrijven aan maatschappelijke organisaties te verbinden met vrolijke evenementen en medewerkersvrijwilligerswerk. Hij verkocht deze pionier op het gebied van sociaal ondernemerschap in 2007.


Tegenwoordig schrijft Schalekamp voor bedrijven en voor diverse kranten en bladen, opiniestukken, columns, reisverhalen en interviews. In 2016 was hij redacteur/schrijver van Verbeter de wereld, begin een bedrijf (Business Contact), een standaardwerk over sociaal ondernemerschap in Nederland.

Samenvatting

Doe je het werk dat je het liefst zou doen? Heel veel mensen niet. Ze werken omdat het moet en omdat het geld oplevert, maar zonder passie. Mark Schalekamp lukte het wél om een aantal van zijn dromen te verwezenlijken. Met geluk, hard werken, de hulp van anderen - maar vooral dankzij een goede aanpak.

Terugkijkend ziet hij dat hij in essentie steeds dezelfde methode toepaste. Een methode waarvoor je een beetje levenservaring en zelfkennis én wat wijsheid van anderen nodig hebt: Stephen Covey en Deepak Chopra, maar ook Willem van Hanegem en Ben & Jerry. In dit boek vol aansprekende voorbeelden en duidelijke oefeningen deelt Mark zijn methode, zodat jij ook kunt gaan doen wat je echt wilt.

Mark neemt je mee op een praktische reis; van jongensdromen, ambachten en ongelukken, vragen als ‘wat wil je, wat kan je’, … en ‘wat weerhoudt je’, tot het stellen van doelen, manieren om succes te creëren en niet in de laatste plaats door ‘het vinden van helpers’.

Het boek begint met een deel van een lied van Ramses Shaffy (tekst van Dirk Witte):

 

Het leven is heerlijk, het leven is mooi, maar – vlieg uit in de lucht, en kruip niet in een kooi.  
Mensch durf te leven.
Je kop in de hoogte, je neus in de wind, en lap aan je laars hoe een ander het vindt.
Hou een hart vol van warmte en van liefde in je borst, maar wees op je vierlante meter een vorst.
Wat je zoekt kan geen ander je geven,
Mensch, durf te leven!

Maak werk van je droom, In vijf stappen naar de ideale baan, uitgeverij Business Contact, ISBN 9789047006343.

Veel leesplezier!

Jan Maarten Bosch – Derick Maarleveld

Bestel je boek bij YouBeDo

Boeken die goed doen. Altijd tot 12% naar een goed doel dat jij kiest.