Oktober: Jongleren met vermicelli - Sigrid van Iersel

Oktober: Jongleren met vermicelli - Sigrid van Iersel

Samenvatting

Welk verhaal vertel jij over jezelf, over je leven en over je toekomst? Als je zelf mag kiezen, waarmee inspireer jij dan anderen en jezelf? We mogen ons leven zelf vormgeven: onze eigen keuzes maken bij relaties, ons eigen werk inrichten en onze idealen volgen. Het zijn vooral open verhalen zonder garantie op een happy end. In het boek Jongleren met Vermicelli lees je hoe je dat doet, improviseren, spelen, je koers uitzetten en daarmee een nieuw hoofdstuk toevoegen aan je eigen verhaal. Het staat vol met opdrachten om het super praktisch te maken.

Recensie

Inderdaad een doe boek, een werkboek. Of zoals de schrijver zegt, misschien nog wel meer een speel- en ontdekboek. Interessant evenwel dat haar startpunt van het boek juist een levensvraag is: “Er is alle aanleiding om je verhaal in eigen hand te nemen, want we leven gemiddeld langer dan ooit. Als we ouder worden en langer vitaal blijven, hoe blijven we dan ons leven een zinvolle invulling geven? Hoe gaan we om met de extra tijd?” In zeven stappen neemt ze je mee op reis: Verkennen, Verstoren, Verbeelden (“vertel jezelf het verhaal alsof je je doel al bereikt hebt”), Verkiezen, Vertellen, Verspreiden (“waar je je op richt, heeft de neiging werkelijkheid te worden en juist daardoor zet je veel in gang”), Vervolgen. Ja, een werkboek, dat is het, dus één om mee aan de slag te gaan om er echt wat aan te hebben!


Themabijeenkomst

Op 9 December is er weer een online themabijeenkomst van het Van Ede & Partners Den Haag Netwerk. Wil je daarvan op de hoogte gehouden worden, laat het ons weten via denhaag@vanede.nl.