September: Hé, ik daar....?! - Daniel Ofman

September: Hé, ik daar....?! - Daniel Ofman

Schrijver

Daniel Ofman studeerde in 1973 af als bedrijfskundige aan de Technische Universiteit (TU) in Eindhoven. Vanaf 1980 is Daniel Ofman als organisatieadviseur actief in het begeleiden van ontwikkelingsprocessen binnen organisaties. Sinds 2003 is hij directeur van Core Quality, een organisatie ontwikkelingsbureau dat zich bezig houdt met de kern van organisatie-, leiderschap-, competentie-, persoonlijke en ideeontwikkeling. Vanuit een driedimensionaal niveau (HET-WIJ-IK) worden praktijksituaties benaderd die bijdragen aan ontwikkeling van inzicht, bewustzijn en energie. Tevens is hij grondlegger van het bekende gedragsmodel: het Kernkwadrant. Daniel Ofman traint en coacht mensen vooral op het snijvlak van organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, met name op managementniveau.

Samenvatting

In zijn bestseller Bezieling en kwaliteit in organisaties introduceerde Daniel Ofman, in 1992 al weer, het kernkwadrant, waarmee de kernkwaliteiten van teams en personen handig kunnen worden vastgesteld. Velen hebben er sindsdien baat bij gehad. Ook bij Van Ede & Partners werken we ermee. 

Kernkwaliteiten zijn volgens Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wat je bent. Het zijn ook de positieve punten die een ander het eerst over je zal zeggen als iemand ernaar gevraagd wordt. Met het kernkwadrant gaat Ofman een stap verder, door naast de kwaliteit ook de daarbij behorende valkuilen, uitdagingen en allergiën zichtbaar te maken?

Het is een eenvoudig model dat je helpt om de aandacht naar binnen te richten, jezelf te onderzoeken en te verbazen: Hé, ik daar …! Het kernkwadrant vormt daarmee een waardevolle én praktische basis voor persoonlijke groei. 

Dat het model eenvoudig is en relatief makkelijk te begrijpen leidt overigens niet automatisch tot eenvoudige antwoorden. Wel biedt het een eenvoudige toepassing, iets dat je tot in lengte van dagen comfortabel ‘in je achterzak’ meeneemt en toe kan passen op wezenlijke vragen als ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’ en ‘hoe krijg ik dat voor elkaar’.

Hé, ik daar …?!, Ontdek en ontwikkel je persoonlijke kernkwaliteiten met het kernkwadrant, door Daniel Ofman, uitgeverij Servire, ISBN 9789021583563.

Veel leesplezier!
Jan Maarten Bosch – Derick Maarleveld

Bestel je boek bij YouBeDo

Boeken die goed doen. Altijd tot 12% naar een goed doel dat jij kiest.