Begeleiding Politici

Begeleiding Politici

Een nieuwe verkiezingsronde met andere stemverhoudingen, het college of kabinet valt, een conflict binnen de fractie: aan elk politiek ambt, van wethouder tot Kamerlid, komt ooit een einde. Wat zijn dan je mogelijkheden? Keer je terug in de politiek of komen jouw talenten in een andere werkomgeving beter tot bloei? Bij Van Ede & Partners krijg je in het kader van de APPA-regeling (Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers) persoonlijke begeleiding naar je nieuwe bestemming. Honderden politici gingen je voor.

Afgetreden en afgezwaaide politieke ambtsdragers hebben over het algemeen kwaliteiten die ze op allerlei plekken kunnen inzetten: zo zijn ze oprecht betrokken bij de maatschappij, kunnen ze met druk en onregelmatige werktijden omgaan en hebben ze een sensitiviteit ontwikkeld voor uiteenlopende belangen.

Pre-APPA-Begeleiding

Wil je goed voorbereid zijn op jouw leven na de politiek? Volg dan een pre-APPA-traject. In een beperkt aantal sessies krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid. In hoe je jouw kennis en ervaring, maar ook je talenten en drijfveren kunt inzetten in de arbeidsmarkt. Welke omgeving bij jou past en waar vraag is naar jouw unieke aanbod. Pre-APPA-begeleiding maakt in enkele gesprekken duidelijk wat je belangrijkste kwaliteiten en toegevoegde waarde zijn en waar in de markt je die kunt inzetten.

APPA-Begeleiding

In dit traject voor voormalige politieke ambtsdragers komen alle relevante elementen van onze begeleiding aan bod, volgens een heldere structuur, maar toegespitst op jouw specifieke situatie. Van rouwverwerking tot een gedegen zelfonderzoek, van jouw unieke propositie tot netwerken en solliciteren. Je onderzoekt je mogelijkheden in de markt samen met een van onze coaches die zich gespecialiseerd heeft op het begeleiden van politici. We laten je niet los tot je op je nieuwe plek zit.

Download onze APPA-brochure via deze link.

Verdere dienstverlening voor politici:
 

Executive coaching voor politici 

Goed blijven functioneren in een krap tijdsbestek te midden van complexe dossiers, tegengestelde belangen of een lastige raad/college is een flinke uitdaging.  

In onze coaching combineren we aandacht voor persoonlijke vraagstukken met een functiegerichte begeleiding op maat. Dat helpt een politicus verder leert onze ervaring.  

Intervisie 

Samen word je wijzer!  Veel vraagstukken waarvoor politici zich gesteld zien, kennen geen simpele oplossing. Juist dan helpt het om ervaringen/ problemen te delen met vakgenoten. Als dat op een methodische wijze gebeurt, leidt dat tot verdiept inzicht bij alle deelnemers. Van Ede & Partners gebruikt veelal de Balint methode van intervisie om deelnemers verder te helpen. 

Begeleiding Collegeteam 

Een goed team worden en blijven vraagt om investeren in elkaar. In het delen van ervaringen, het oog hebben voor elkaars idealen maar ook in het uitspreken van onderlinge irritaties.  Onze begeleiding is praktisch, geënt op werkelijke casuïstiek. Met aandacht voor ieders kwaliteiten (en valkuilen) en steeds gericht op het bouwen aan gezamenlijke kracht.    

Maak een afspraak Terug naar Programma aanbod