Outplacement

Outplacement

Het kan iedereen overkomen: dat je door de omstandigheden gedwongen wordt om uit te kijken naar een nieuwe werkkring. Bijvoorbeeld door een kentering in de organisatiestructuur, verschil van inzicht in de koers van de onderneming, een fusie of gewoon doordat een bedrijf of instelling moet afslanken. Wat nu? In een outplacementtraject bij Van Ede & Partners krijg je de ruimte om het verlies van je baan te verwerken, en je vervolgens op te maken voor een nieuwe start. In een omgeving waar je weer tot bloei kunt komen.

Baanverlies maakt veel los: woede, rouw, zelftwijfel. In onze trajecten staan we hier uitgebreid bij stil. In individuele gesprekken maar ook in groepssessies met lotgenoten die misschien al verder zijn dan jij. Zodat je het verleden echt achter je kunt laten en je weer open kunt stellen. Klaar om de regie te herpakken. In dit traject komen alle relevante elementen van onze begeleiding aan bod, volgens een heldere structuur en toegespitst op jouw specifieke situatie.

Outplacement met bestemmingsgarantie

Bij een begeleidingstraject met bestemmingsgarantie houdt de begeleiding van Van Ede & Partners pas op als jij je nieuwe werkomgeving hebt gevonden. Samen met je loopbaancoach ga je de zoektocht aan. Eerst naar jezelf: wat wil je echt? Wat geeft betekenis aan je werk en je leven? Wat zijn je unieke kwaliteiten? Deze zelfanalyse vormt de opmaat naar jouw persoonlijke propositie, jouw aanbod voor de arbeidsmarkt. En naar een effectieve strategie om een werkbestemming te vinden die aansluit bij jouw niveau, kennis en ervaring en vooral bij je wensen. Jij bepaalt het tempo – we laten je niet los tot je op je plek zit.

Intensief, tijdgebonden outplacementtraject

Wanneer je je nieuwe bestemming vindt, is moeilijk te voorspellen. Toch kun je je outplacement-programma afbakenen in de tijd. Je maakt dan van tevoren met ons afspraken over hoeveel maanden je begeleiding krijgt (minimaal 6 maanden). In die periode werk je aan je zelfanalyse tot het formuleren van je aanbod, je oriënteren op je mogelijkheden en jezelf presenteren in een netwerk- of sollicitatiegesprek. We coachen je in een kort en krachtig traject naar je nieuwe bestemming: een baan of je eigen onderneming. En mocht je aan het eind van de afgesproken termijn je bestemming nog niet hebben gevonden, dan ben je er in elk geval voor uitgerust om het laatste stukje zelfstandig af te leggen. Jij hebt weer de regie.

Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap

Regelmatig ontdekken cliënten tijdens hun zoektocht dat hun toekomst niet bij een nieuwe werkgever ligt, maar bij een eigen onderneming. Als dat voor jou geldt, begeleidt Van Ede & Partners je naar een vliegende start. Onze coaches – zelf vaak ervaringsdeskundigen - zijn hierin je ideale sparringpartners.

Per jaar begeleidt Van Ede & Partners ongeveer 200 cliënten naar zelfstandig ondernemerschap, 17 procent van het totaal aantal cliënten. Meestal maken deze professionals de keuze voor zelfstandig ondernemerschap vanuit een programma voor loopbaancoaching, executive coaching of outplacement. Geldt dit ook voor jou, dan word je verder begeleid door een coach met kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer. Die onpartijdig maar kritisch met je meedenkt en je vaak zelfs kan helpen met praktische zaken. Zoals het verkennen van de markt, het schrijven van een ondernemingsplan, het aanvragen van financiering bij banken en gemeenten. Zo maakt je eigen onderneming met ondersteuning van Van Ede & Partners een vliegende start.

Leergang zelfstandig ondernemerschap

Ook als je al overtuigd bent dat je een eigen onderneming wilt starten en in korte tijd concrete stappen wilt zetten om deze droom te realiseren ben je bij Van Ede & Partners aan het juiste adres. De 3-daagse leergang zelfstandig ondernemerschap, verspreid over 6 weken is voor eenieder die geholpen wil worden bij het opzetten van een succesvol eigen bedrijf. Hoe zie je die stap voor je? Waarom wil je voor jezelf beginnen? Wat zijn de kansen en risico’s? Hoe kun je je talenten inzetten bij het opstarten van een eigen bedrijf? Onze coaches zijn hierin je ideale sparringpartners.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de Leergang Ondernemerschap

 

Van Ede & Partners: outplacementbureau met vestigingen door heel Nederland

Voor outplacement kun je terecht bij een van onze vestigingen in Amsterdam, Zwolle, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Arnhem, Breda, Zeist, Enschede of Maastricht. Vanuit onze vestigingen zijn wij daardoor ook actief in de regio Utrecht, Nijmegen, Almere, Amersfoort en Tilburg.

Daarnaast kun je bij ons ook loopbaancoaching aanvragen.

Maak een afspraak Terug naar Programma aanbod