Outplacement

Outplacement

Het kan iedereen overkomen: dat je door de omstandigheden gedwongen wordt om uit te kijken naar een nieuwe werkkring. Bijvoorbeeld door een kentering in de organisatiestructuur, verschil van inzicht in de koers van de onderneming, een fusie of gewoon doordat een bedrijf of instelling moet afslanken. Wat nu? In een outplacementtraject bij Van Ede & Partners krijg je de ruimte om het verlies van je baan te verwerken, en je vervolgens op te maken voor een nieuwe start. In een omgeving waar je weer tot bloei kunt komen.

Outplacement gaat om het vinden van een volgende werkkring. Maar dan wel één die echt bij je past. Bij Van Ede & Partners kun je kiezen voor een outplacementtraject met bestemmingsgarantie: in dat geval houdt onze begeleiding pas op als jij je plek gevonden hebt. Een geruststellende gedachte. Wil je het tijdsbestek van je traject liever afbakenen en er flink de vaart in houden, dan kan dat natuurlijk ook. En komen we tijdens het traject tot de conclusie dat je je in de richting van zelfstandig ondernemerschap wil bewegen, dan ondersteunen we je daarbij. Gedegen, met kennis van zaken en bewezen effectief.

Outplacement met bestemmingsgarantie

Bij een begeleidingstraject met bestemmingsgarantie houdt de begeleiding van Van Ede & Partners pas op als jij je nieuwe werkomgeving hebt gevonden. In dit traject komen alle relevante elementen van onze begeleiding aan bod, volgens een heldere structuur, maar toegespitst op jouw specifieke situatie. Van rouwverwerking tot een gedegen zelfonderzoek, van jouw unieke propositie tot netwerken en solliciteren. Jij bepaalt het tempo – we laten je niet los tot je op je plek zit.

Intensief, tijdgebonden outplacementtraject

Wanneer je je nieuwe bestemming vindt, is moeilijk te voorspellen. Toch kun je je outplacement-programma afbakenen in de tijd. Je maakt dan van tevoren met ons afspraken over hoeveel maanden je begeleiding krijgt (minimaal 6 maanden). In die periode komen alle relevante onderdelen aan bod. Van de zelfanalyse tot het formuleren van je aanbod, netwerken, je oriënteren op je mogelijkheden tot jezelf presenteren in een netwerk- of sollicitatiegesprek. Zo coachen we je in een kort en krachtig traject naar je nieuwe bestemming. En heb je die onverhoopt aan het eind van de afgesproken termijn nog niet gevonden, dan ben je er in elk geval voor uitgerust om het laatste stukje zelfstandig af te leggen. Jij hebt weer de regie.

Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap

Regelmatig ontdekken cliënten tijdens hun zoektocht dat hun toekomst niet bij een nieuwe werkgever ligt, maar bij een eigen onderneming. Als dat voor jou geldt, begeleidt Van Ede & Partners je naar een vliegende start. Onze coaches – zelf vaak ervaringsdeskundigen - zijn hierin je ideale sparringpartners.

Ook als je een eigen onderneming wilt starten, of daarover nadenkt, bent je bij Van Ede & Partners aan het juiste adres. Hoe ziet je die stap voor je? Waarom wil je voor jezelf beginnen? Wat zijn de kansen en risico’s? Hoe kun je je talenten inzetten bij het opstarten van een eigen bedrijf? Onze coaches zijn hierin je ideale sparringpartners.

Per jaar begeleidt Van Ede & Partners ongeveer 200 cliënten naar zelfstandig ondernemerschap, 17 procent van het totaal aantal cliënten. Meestal maken deze professionals de keuze voor zelfstandig ondernemerschap vanuit een programma voor loopbaancoaching of outplacement. Geldt dit ook voor jou, dan word je verder begeleid door een consulent met kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer. Die onpartijdig maar kritisch met je meedenkt en je vaak zelfs kan helpen met praktische zaken. Zoals het verkennen van de markt, het schrijven van een ondernemingsplan, het aanvragen van financiering bij banken en gemeenten. Zo maakt je eigen onderneming met ondersteuning van Van Ede & Partners een vliegende start.

Van Ede & Partners: outplacementbureau met vestigingen door heel Nederland

Voor outplacement kun je terecht bij een van onze vestigingen in Amsterdam, Zwolle, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Arnhem, Breda, Zeist, Enschede of Maastricht. Vanuit onze vestigingen zijn wij daardoor ook actief in de regio Utrecht, Nijmegen, Almere, Amersfoort en Tilburg.

Daarnaast kun je bij ons ook loopbaancoaching aanvragen.

Maak een afspraak Terug naar Programma aanbod

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat