April: Organisatiekunst - Robert de Muralt & Marie-Louise Dechesne

April: Organisatiekunst - Robert de Muralt & Marie-Louise Dechesne

Organisatiekunst - Van controle naar vertrouwen in de publieke sector

Samenvatting 

Ken je dat gevoel dat je als leidinggevende in de publieke sector het veel te druk hebt en daardoor bang bent om fouten te maken en de controle te verliezen? En dat je al van alles geprobeerd hebt om weer grip op de situatie en je omgeving te krijgen? Maar dat niets echt blijkt te werken of maar heel kort?

Hoe zou het zijn als je weet hoe je in alle tumult en complexiteit stevig kunt blijven staan voor je team, jezelf en het maatschappelijk belang?

In Organisatiekunst nodigen we je uit anders naar je team, de organisatie en de omgeving te kijken. En niet alleen organisatiekundig te kijken. Organisatiekunst raakt meerdere niveaus: het vergroot je organisatiebewustzijn, het laat je weer
verbinden met maatschappelijke relevantie en het houdt je – zoals het kunst betaamt – een spiegel voor.

Casebeschrijvingen helpen je om je relatie met je medewerkers, je organisatie en je omgeving te verbeteren. Ook krijg je handvatten hoe je de kanteling van controle naar vertrouwen praktisch vormgeeft met als resultaat dat je met meer plezier en met minder moeite samen met je organisatie betere resultaten bereikt.

"Waren er maar meer van zulke managementboeken. In een taal met de helderheid van een klaterende bergbeek, gelardeerd met voorbeelden en nergens betweterig. De auteurs laten in bescheidenheid hun licht schijnen en wijzen in diezelfde bescheidenheid een uitweg. Een uitweg die je zelf moet vinden. En die je vindt als je anderen én jezelf werkelijk verstaat. Dat is geen kunstje maar een kunst."

Harry Starren, voormalig directeur De Baak, schrijver en zelfstandig adviseur

Bestel je boek bij YouBeDo

Boeken die goed doen. Altijd tot 12% naar een goed doel dat jij kiest.