Februari: De meeste profeten beginnen in de woestijn - Pieter Winsemius.

Februari: De meeste profeten beginnen in de woestijn - Pieter Winsemius.

Schrijver

Pieter Winsemius (1942) is natuur- en bedrijfskundige, voormalig firmant bij McKinsey en voormalig minister van VROM. Hij is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Ook is hij bijzonder hoogleraar Management Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg.

Samenvatting 

Een mens leert van nieuwe ervaringen en belangrijke beslissingen en past zich aan de veranderde omstandigheden aan. Meestal voltrekt groei zich als een optelling van leermomenten. Soms gaat dat snel, wanneer het hele leven op zijn kop lijkt te staan: bij huwelijk of scheiding, het krijgen van kinderen, het wegvallen van geliefden, het verliezen van werk of juist het krijgen van een nieuwe baan. 

Pieter Winsemius dook in zijn geheugen om de leermomenten uit zijn bestaan te belichten: uit zijn sportambities, carrière in de politiek en het bedrijfsleven, maar ook uit het leven met zijn gezin. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke observaties, dikwijls humoristisch, en steeds overtuigend en inspirerend. Want als je je bewust bent van de rol die anderen voor jou hebben gespeeld, kan je zelf ook meer betekenen voor degenen om je heen. 

Zo maar een greep eruit is het verhaal ‘je kunt meer dan je denkt’. Net als alle verhaaltjes in dit boek (nooit langer dan één bladzijde) krijg je een korte context en aanleiding, gevolgd door een les die Winsemius eruit trok. In dit geval was dat: ‘je weet meer dan je denkt en als je het niet weet, kijk dan af bij mensen van wie je denkt dat ze het  wel weten. Weet je dan nog niet wat te doen, lees dan verder in dit boek.’ Met als conclusie: ‘Gewoon doen!’

De meeste profeten beginnen in de woestijn door Pieter Winsemius uitgegeven bij Balans ISBN: 9789460039416

Veel leesplezier!

Vriendelijke groeten, Jan Maarten Bosch – Derick Maarleveld