Gedachtegoed

Gedachtegoed

Van Ede & Partners heeft een eigen visie op menselijke ontwikkeling en talent. Deze wordt in ons logo verbeeld door een jongetje op een gans: Nils Holgersson, de hoofdpersoon uit het beroemde boek van Selma Lagerlöf. In dit boek maakt Nils op de rug van een gans een wonderlijke reis door Zweden. Nils staat model voor de mens die zichzelf los probeert te maken van zijn gewoonten en denkpatronen. Vooral van de meningen over zichzelf, waarbij hij geneigd is zich klein te maken. Tijdens de reis maakt hij kennis met een veel grotere wereld. Het is in dat contact dat hij uiteindelijk zijn eigen ware grootte ontdekt. In deze symboliek zit de ontwikkeling die cliënten bij Van Ede & Partners doormaken.

Vijf fundamentele uitgangspunten

 

Ieder mens is uniek en getalenteerd
Iedereen heeft iets bijzonders in zich. Eigen kwaliteiten, die zorgen dat je opvalt en die vormgeven aan je identiteit.

Je bewust worden van deze eigen uniekheid en talenten geeft kracht
Wanneer je je eigen bijzonderheid leert herkennen, erkennen en ernaar durft te handelen, zit je beter in je vel. En voel je je goed, dan sta je sterker in het leven. En dat is iets waarvan je dagelijks profiteert.

Door te ondernemen met je talenten creëer je je eigen bestemming
Wanneer je uitgaat van je eigen talenten en die op een goede manier inzet, ontstaan er altijd mogelijkheden. Door die kansen te benutten kom je daar terecht waar je van waarde bent.

In de wereld en de ander ontmoeten we onszelf
Door de wereld open tegemoet te treden en met anderen te praten, bijvoorbeeld in groepsgesprekken, leer je jezelf beter kennen. Juist de visie van een ander zorgt voor een verfrissende blik op jezelf en je talenten.

The universe is friendly
Ben je zelf in staat te handelen naar wat je belangrijk vindt en wat waarde voor je heeft, dan brengt dat vaak ook het beste naar boven in je omgeving. Waardoor weer nieuwe mogelijkheden ontstaan, kansen die je kunt grijpen.

Ontmoetingsplaats

Ons gedachtegoed vind je terug in de manier waarop onze coaches werken en in het soort cliënten dat we graag - met aantoonbaar succes - begeleiden. Je vindt het ook terug in onze vestigingen, die als een ‘tweede thuis’ voelen. Het zijn inspirerende ontmoetingsplaatsen waar je de rust vindt om te reflecteren, maar ook de energie om in beweging te komen. Onze cliënten treffen er gepassioneerde mensen met kennis en kwaliteiten en met interessante netwerken – waar ze zelf ook toegang toe krijgen. De ideale prikkel om weer met frisse, open blik naar leven en werk te kijken.

Wil je meer weten over ons gedachtegoed, of heb je loopbaangerelateerde vragen over onderwerpen zoals zoals executive coaching, outplacement of loopbaanbegeleiding neem dan gerust contact op.