Victor Caminada

Victor groeide op met water. Hij ontwikkelde al jong een passie voor varen en jachten. Daar maakte hij zijn werk van – met een mooie loopbaan in de superjachtbouw. En zelfs toen hij na jaren besloot zijn bakens te verzetten, kwam hij toch bij boten uit. Maar in een rol die hem beter past.
Naam Victor Caminada
Probleem/uitdaging Hoe vind ik mezelf terug? En wat kan ik nog meer?
Oude functie Hoofd Marketing bij een jachtbouwer
Nieuwe functie Commercieel Directeur bij een andere jachtbouwer

Ik begon als kleine jongen op een Optimistje en deed op hoog niveau aan wedstrijdzeilen. Varen was – en is – mijn leven. Voor mij was het dan ook fantastisch dat ik de gelegenheid kreeg om in Engeland Jachtbouw te gaan studeren, een opleiding die deels technisch en deels commercieel was. En die een uitstekende opstap bleek naar een tweede studie en start in de jachtbouw industrie. 

Toen dacht ik: er is meer onder de zon.

Via een grote omweg binnen de jachten wereld in onder andere Mallorca en Duitsland kwam ik uiteindelijk terecht bij de superjachtbouwer waar ik ooit als stagiair was begonnen. Een grote onderneming waar ik 18 jaar hoofd marketing was. Totdat er een nieuw management aantrad dat anders naar de toekomst keek dan ik. Toen dacht ik: er is meer onder de zon.

We gingen in goed overleg uit elkaar. Daarbij kreeg ik ook een begeleidingstraject aangeboden bij mijn volgende stap. In plaats van een lokaal bureau in Zeeland, waar ik woon, koos ik voor Van Ede & Partners in Breda. Een A-merk dat goed past bij mijn internationale ambities. 

Ik werd meteen aan het werk gezet om een zelfanalyse op papier te zetten. Daarin heb ik veel van me af kunnen schrijven. Want al stond ik achter mijn vertrek, het voelde ook als een groot verlies. Ik had 18 jaar mijn ziel en zaligheid in een bedrijf geïnvesteerd en aan de wieg gestaan van een nieuwe concept superjachten, het merk behoort nu tot de top drie van de wereld. Dat laat je niet zomaar los.

‘Sta zelf aan het roer van je leven en zet samen met de bemanning de koers uit.’ 

De zelfanalyse was niet alleen een geweldige exercitie om door een moeilijke fase te komen, het leverde bovendien waardevolle inzichten op. Over wie ik ben, wat de rode draad is in mijn leven, over mijn waarden. In gesprek met mijn coach Elise kwam ik tot de kern, die we vingen in het motto: ‘Sta zelf aan het roer van je leven en zet samen met de bemanning de koers uit.’ 

Elise heeft mij als ervaren coach en psycholoog enorm goed ondersteund. Zij kon zich in mij verplaatsen en stelde de juiste vragen. Wat is de leukste baan die je ooit hebt gehad en waarom, bijvoorbeeld. Zo kwam ik erachter wat ik de laatste jaren zo gemist had: direct contact met kopers en hun droom. Dat wilde ik terug. Daar ben ik gericht naar op zoek gegaan. Wel weer in de jachtbouw, want dat ik daar op mijn plek ben, kwam ook duidelijk naar voren. 

Zo’n functie moet maar net vrij zijn. In mijn zoektocht heeft Van Ede & Partners mij met verschillende mensen in contact gebracht en ook in de voorbereiding op gesprekken kreeg ik goede support. Het was tenslotte 18 jaar geleden dat ik met dat bijltje had gehakt. Uiteindelijk heb ik mijn droombaan in mijn eigen netwerk gevonden. Een combinatie van sales, marketing en productontwikkeling in een gedreven, internationaal team. Precies waar ik op mijn best ben.

Ik ben Van Ede & Partners dankbaar. Om de professionele aanpak, de fantastische begeleiding, de trainingen met gelijkgestemden. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar je leert heel veel over jezelf. Alleen blijf je soms als een hond achter je eigen staart aan hollen; het is goed als iemand je daar doorheen trekt. Dat gun ik iedereen.

Victor Caminada

Neem contact met ons op
Elise Van Doorne - Van Ede & Partners

Consulent

Elise van Doorne

Victor is een gepassioneerde, loyale man, in zijn werk en familie. Van zijn hobby en talent heeft hij jaren zijn werk kunnen vormgeven. Totdat de organisatie veranderde en de nieuwe koers niet meer paste bij Victors waarden en drijfveren. Uit loyaliteit bleef hij. Tijdens zijn coachtraject hervond hij zijn innerlijke balans en de moed om trouw te zijn aan zichzelf en een nieuwe bestemming te zoeken.
Meer lezen over Elise van Doorne