Korra Juliana

Na een sabbatical in Lissabon verhuisde Korra Juliana naar Nederland en vestigde zich in Amsterdam. Klaar voor een nieuwe uitdaging. Omdat ze als Curaçaose de Nederlandse arbeidsmarkt beter wilde begrijpen, én scherper wilde krijgen wat echt bij haar past, koos ze ervoor zich in haar zoektocht te laten begeleiden.
Naam cliënt Korra Juliana
Probleem/uitdaging Hoe positioneer ik mij effectief op de Nederlandse arbeidsmarkt? En wat past echt bij mij?
Oude functie Bedrijfsadviseur voor Welzijn en Productiviteit
Resultaat Helderheid over een nieuw carrièrepad
Duur proces 1 maand
Consulent Matthijs Kloek

Lissabon was fantastisch voor mijn sabbatical, maar het biedt een minder breed scala aan internationale carrièremogelijkheden dan Amsterdam. Tijdens mijn sabbatical heb ik het internationale vrouwennetwerk HappyIn Sisterhood opgericht, omdat ik sterk geloof in de kracht van verbinding en netwerken. Binnen zes maanden sloten meer dan 3000 internationale vrouwen zich aan bij het netwerk. Momenteel heeft het netwerkvestigingen in Lissabon en Madrid, en ik beheer het nog steeds op afstand totdat mijn taken kunnen worden overgedragen. Het oprichten en onderhouden van dit netwerk is mijn passie, en hopelijk kan ik, naast mijn nieuwe carrière, ook een tak in Amsterdam opzetten in mijn vrije tijd.

“Wat wordt er van je verwacht als je gaat solliciteren? Waar moet je op letten?”.

Nederland als volgende bestemming lag voor de hand: mijn dochter studeert er en een groot deel van mijn familie woont hier. Maar omdat ik nooit eerder in Nederland heb gesolliciteerd, ging ik op zoek naar begeleiding. Ik ben bekend met de werkcultuur in Amerika, waar ik zeven jaar heb gestudeerd en gewerkt, en uiteraard ook op Curaçao. Nu wilde ik weten hoe ik mezelf beter kan positioneren in Nederland. Wat wordt van je verwacht als je gaat solliciteren? Waar moet je op letten? In Nederland is de cultuur toch anders, waar specialisatie meer wordt gewaardeerd in vergelijking met Amerika en Curaçao, waar men meer waarde hecht aan brede ervaring.

“Ik wil niet zomaar een baan om aan het eind van de maand alleen salaris te ontvangen, maar ook voldoening.”

Daarnaast wilde ik coaching om voor mezelf beter in beeld te krijgen wat ik wil. Ik zie het als een investering in mijn toekomst en in mezelf. Ik ben na 23 jaar samen gescheiden en op een leeftijd dat je gaat nadenken: wat wil ik verder in mijn leven? Ik wil niet zomaar een baan om aan het eind van de maand alleen salaris te ontvangen, maar ook voldoening. Ik wil iets doen wat bij mij aansluit, waar ik mijn ervaring en talenten goed kan gebruiken, en wat ik ook gewoon leuk vind.

Zo ben ik online gaan zoeken naar executive coaching en kwam ik terecht bij Van Ede & Partners. Wat mij aansprak was de focus op ondernemen met je talent. Maar een traject van ongeveer vier maanden vond ik te lang. Ik had al lang genoeg tijd voor mezelf genomen, nu moet ik verder. Dus heb ik meteen bij het eerste gesprek gevraagd of het ook versneld kon. Het antwoord was ja.

Mijn intakegesprek had ik met Matthijs, en het klikte zo goed dat we besloten dat hij mij ook zou begeleiden. Hij straalt creativiteit uit, out of the box denken, geen oordeel hebben. Ook fijn dat hij meteen afspraken inplande voor mijn strakke tijdpad, en nadacht van wie ik nog meer begeleiding zou kunnen krijgen om zo veel mogelijk uit mijn traject te halen. Zoals Bob de Groot, die met 30 jaar recruitmentervaring precies weet hoe je je het beste kunt presenteren, en Maaike Nillesen die mij handige tips gaf voor LinkedIn.

Maar het traject heeft me vooral inzichten gegeven over mijzelf. Het heeft me bewust gemaakt van mijn inherent talent, dat zo vanzelfsprekend was dat ik het niet als dusdanig herkende, en heeft mijn interesses en waarden verduidelijkt. Door zelfreflectie en gesprekken met Matthijs heb ik nu helderheid over mijn ware kracht: strategisch adviseren. Ik ben mij nu bewust dat ik mijn talent en internationale ervaring het liefst inzet voor organisaties met een internationale focus die een positieve impact hebben op de samenleving (ESG). Deze ontdekking heeft mij een duidelijk doel gegeven waar ik dankbaar voor ben.

Neem contact met ons op
Matthijs Kloek - Van Ede & Partners

Consulent

Matthijs Kloek

Na een sabbatical in Portugal verhuisde Korra van Curaçao naar Nederland. Ze wilde onderzoeken wat haar volgende stap kon zijn in deze nieuwe fase in haar leven en nieuwe omgeving. De gesprekken waren positief en gedreven. Met twee loopbaancoaches werkte ze naar een profiel dat volledig samenvalt met de persoon die ze is.
Meer lezen over Matthijs Kloek
Korra maakte een pas op de plaats voor een waardevolle heroriëntatie.