Richard Langezaal

Richard Langezaal bouwde bij chipfabrikant NXP een mooie carrière op. Maar toen de afdeling waar hij ruim 14 jaar met veel plezier gewerkt had, werd verkocht en hij elders in het concern geplaatst werd, kwam de klad erin. Op zijn nieuwe positie zat hij volstrekt niet op zijn plek. In het traject bij Van Ede & Partners herwon hij zijn zelfvertrouwen. Met als resultaat: een baan die hem op het lijf geschreven is.
Naam cliënt Richard Langezaal
Uitdaging Een passende nieuwe baan vinden die blijft boeien en doet groeien.
Oude functie Marketingmanager bij NXP (chipfabrikant)
Nieuwe functie Director of Marketing bij AXIGN BV
Consulent Julia Blauwkuip

Na mijn overplaatsing moest ik functioneren in een omgeving waar ik niet paste. Zoiets vraagt geestelijk en lichamelijk steeds meer van je. En als je dan ook geen waardering voelt, breekt het je uiteindelijk op. Zo verging het mij in elk geval. Ik voelde mij totaal niet meer happy en verloor niet alleen mijn werkplezier, maar ook voor een deel het vertrouwen in mezelf en anderen. Die negatieve spiraal leidde uiteindelijk tot mijn vertrek. De advocaat die me bij de juridische afhandeling daarvan hielp, adviseerde me om kennis te gaan maken bij Van Ede & Partners. Ook daar heeft hij me zeer mee geholpen.

HET WAS DUIDELIJK DAT IK DOOR EEN STEVIG VERWERKINGSPROCES HEEN MOEST

 Het was duidelijk dat ik door een stevig verwerkingsproces heen moest. Al die jaren waarin ik keihard en enthousiast gewerkt had in een boeiende omgeving en over de hele wereld geweldige dingen had mogen doen, moest ik achter me laten. Bij Van Ede & Partners kunnen de emoties die daarmee gepaard gaan, echt een plaats krijgen. Er was er veel aandacht voor mijn verwerkingsproces en ik kreeg de ruimte om het in mijn eigen tempo te doorlopen. Precies wat ik nodig had. Bovendien was er een goede klik en ontstond er al snel wederzijds vertrouwen. De positieve manier van benaderen hielp enorm. En wat ook belangrijk was: op het cruciale keuzemoment werd ik aangemoedigd om mijn passie te volgen.

Bij Van Ede & Partners leg je eerst de ‘weg naar binnen’ af, via zelfreflectie en een grondige zelfanalyse: wat zijn je persoonlijke succesfactoren? Wat wil je echt? Wat heb je te bieden? Toen ik daar een helder idee over had en klaar was om met mijn aanbod naar buiten te treden, vanuit mijn eigen kracht, heb ik eerst mijn LinkedIn-profiel bijgewerkt. Letterlijk de volgende dag werd ik gebeld door een headhunter: ‘Ben jij degene die we zoeken? Kun je volgende week?’ Waarop ik antwoordde: ‘Waarom niet morgen?’ Na het eerste gesprek werd ik direct voorgedragen voor mijn huidige functie, heel bijzonder. Ik hoefde niet eens een motivatiebrief te schrijven.

Ik had verwacht dat ik in eenzelfde soort functie terecht zou komen als mijn vorige baan, bij een bedrijf van vergelijkbare omvang, maar het is anders gelopen. Ik ben nu marketingdirecteur bij AXIGN, een superinnovatieve high-tech start-up in Enschedé die een chip ontwikkeld heeft waarmee het geluid van draadloze speakers verbeterd kan worden. En dat nu de groei doormaakt naar massaproductie. Fantastisch dat ik – als echte liefhebber van geluidsapparatuur - een sleutelrol mag vervullen in een bedrijf met zo’n geweldige potentie. In deze baan komt alles samen: mijn technische achtergrond, mijn jarenlange marketingervaring, mijn persoonlijke kwaliteiten en competenties én mijn passie voor audio.

Neem contact met ons op
Julia Blauwkuip - Van Ede & Partners

Consulent

Julia Blauwkuip

Richard combineert technisch talent met gevoel voor marketing en sales. Met die kwaliteiten kan hij zich echt onderscheiden. Ik heb hem geholpen zich daar weer van bewust van te worden en zijn negatieve ervaring achter zich te laten. Door hem de ruimte te geven voor zijn persoonlijke proces, maar ook door te spiegelen en hem aan te spreken op zijn verlangens.
Meer lezen over Julia Blauwkuip
Op het cruciale keuzemoment werd ik aangemoedigd om mijn passie te volgen