Perry van Gils - Rotterdam

Dat hij niet meer terug wilde naar waar hij vandaan kwam, was voor Perry van Gils klip en klaar. Maar wat dan wel? Samen met Van Ede & Partners begaf hij zich op een zoektocht die hij zelf omschrijft als ‘het verhaal van de ridder en de draak’. En hij overwon.
Naam Perry van Gils
Probleem Keuzes maken en duidelijke grenzen aangeven, daar had ik moeite mee. De werk-privébalans was zoek en ik zat tegen een burn-out aan. Tijd voor een omslag.
Oude functie Accountdirecteur bij een grote facilitaire dienstverlener
Nieuwe functie Duurzaam en Sociaal Koffieondernemer bij Sococo Coffee
Consulent Dominique Campman

Ik kwam uit een situatie waarin ik me te veel liet leiden door verwachtingen, betrokkenheid en loyaliteit. Als je dat niet meer los kunt laten, val je om. Ik voelde me leeg. Ik heb me lange tijd afgevraagd hoe het zo ver heeft kunnen komen. En ben uiteindelijk naar Van Ede & Partners gestapt toen ik besefte dat ik er alleen niet uitkwam. Vrienden en familie zijn er wel voor je, maar echt werken aan jezelf moet je met een professionele partij doen.

Van Ede & Partners was voor mij bekend terrein; mijn vrouw heeft er ook een traject gelopen. Op de partneravonden die ik toen bezocht, was de herkenning groot. Je ervaart dat ook de achterban in zo’n periode echt ergens doorheen gaat.

Ik vond er mensen met wie ik kon praten. Een diverse groep van wie sommigen al ver waren met een nieuwe carrièrestap en anderen het pad even kwijt waren en nog aan het begin stonden. Het voelde als een warm bad, een veilige omgeving waar ik mezelf kon zijn zonder dat daarover een oordeel werd gevormd.

Waar ik bij Van Ede & Partners vooral aan gewerkt heb, is leren keuzes maken en voor mezelf opkomen. Om grenzen aan te geven. Ik wilde altijd voldoen aan verwachtingen. Als iemand me vroeg of ik er nog iets bij kon doen, zei ik ja. Waardoor er steeds meer op mijn bord lag waar anderen geen zin in hadden.

Dat nooit meer. Alleen had ik geen scherp beeld van hoe ik mijn toekomst dan wél voor me zag. Daar heeft mijn consulent bij geholpen. Door kritisch door te vragen, me een spiegel voor te houden, me mijn angsten onder ogen te laten zien en me de moed en het zelfvertrouwen te geven om die angsten te overwinnen. Zo ben ik mijn zoektocht gaan zien als het verhaal van de ridder en de draak.

Ik had al snel het idee dat ik ondernemer wilde worden. Maar waarin? En vooral: durf ik de stappen te zetten die nodig zijn? Wat houdt me tegen? Zwicht ik niet bij de eerste de beste vacature toch weer voor veiligheid? Mijn belangrijkste leerdoel was: écht gaan voor mijn droom. Het ging niet om een baan, maar om mezelf terugvinden.

Ik heb altijd iets met koffie gehad en wilde ook kansen geven aan jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat als ik die twee zaken kon combineren? Dominique spoorde me aan een businessplan uit te werken en hielp me in mijn droom te gaan geloven. En stapje voor stapje naar die droom toe te werken. Bijvoorbeeld door mijn droom te delen met anderen, erover te vertellen, en hulp te vragen. Dat was een drempel waar ik me overheen moest zetten. Maar het helpt, ook om lastige keuzes te maken. Ik kreeg er veel voor terug. En doordat anderen enthousiast werden van mijn idee, ging ik er zelf ook steeds meer in geloven.

Inmiddels is mijn droom werkelijkheid, ik heb het gedaan! Dat neemt niemand me af. Ik ben de trotse eigenaar van Sococo, Social Coffee Collective. De eerste klanten zijn binnen en ik heb mooie kansen bij grote clubs. Ik zit nog midden in mijn ridder-en-de-draakverhaal. Maar met de draken ga ik anders om. Ik ga het gesprek aan, geef mijn grenzen aan en zeg eerder: ‘Dit heb ik nodig’. In plaats van dat ik wat de ander nodig heeft als startpunt neem. Het blijft werken aan mezelf, maar ik krijg er veel energie van.

Klik hier om naar Perry's LinkedIn profiel te gaan.

Neem contact met ons op
Dominique Campman - Van Ede & Partners

Consulent

Dominique Campman

Het beeld dat Perry opriep was dat hij alles op orde had. Maar onder de oppervlakte borrelde zo veel onrust! Hij sprong van de hak op de tak, kwam met allerlei ideeën maar miste focus. En hij zag allerlei beren op de weg om zijn dromen achterna te gaan.
Meer lezen over Dominique Campman