Franca Roeleven

Ooit koos Franca Roeleven met hart en ziel voor de zorg. Na 37 jaar in die sector, waarvan tientallen jaren op leidinggevende posities, voelde ze dat het tijd was om de balans op te maken: hoe wil ik verder? Bij Van Ede & Partners keerde ze terug tot de bron.
Probleem/uitdaging Na 37 jaar werken als manager in de zorg de balans opmaken: hoe wil ik verder?
Oude functie Manager in de ouderenzorg
Nieuwe functie Regiomanager in de ouderenzorg
Duur proces 9 maanden
Consulent Marion Bruggen

In de hectiek van alledag vond Franca nauwelijks de rust om echt stil te staan bij de vraag of ze nog wel op haar plek zat. Maar ze voelde dat het ergens schuurde. Aanleiding voor haar om een sabbatical te nemen. “Ik maakte met mezelf de afspraak om er helemaal voor te gaan, om die sabbatical echt te gebruiken om te investeren in mezelf. In het begin was dat behoorlijk wennen, maar ik wist dat ik uiteindelijk kon vertrouwen op mijn innerlijke kompas.”

Ze koos voor Van Ede & Partners om haar in haar zoektocht te begeleiden. “De informatie op de website gaf me een goed beeld van het aanbod en de gestructureerde aanpak met veel ruimte voor zelfreflectie sprak me aan. Ik wilde onderzoeken wat ik werkelijk wil, mijn eigen verlangens serieus nemen. Maar ook wat ik kan: waar zitten mijn kansen? Wat zijn mijn talenten? Waar krijg ik energie van? Wat zijn tot nu toe mijn belangrijkste keuzes geweest? Wat zegt dat allemaal over waar ik sta en wat betekent dat voor de komende tien jaar?” Vooral de methodiek en de verschillende werkvormen spraken haar aan.

Ik was een leider die het allemaal wel oploste en regelde.

Via individuele gesprekken met haar consulent, groepstrainingen, workshops, een uitgebreide zelfanalyse en ontmoetingen met andere cliënten en in verschillende werkvelden wist Franca haar drive te hervinden. “Ik kwam er gaandeweg achter dat ik het liefst hetzelfde werk bleef doen als ik deed, maar wel met op een andere manier, met een andere mindset. Ik was een leider die het allemaal wel oploste en regelde. Maar dat was juist wat me opbrak. Nu bewaak ik beter mijn grenzen. Ik sta bewuster in de wereld, herken mijn patronen en schakel sneller bij om te zorgen dat ik stevig in mezelf geworteld blijf. Ik heb zelfs een nieuw motto: ik kan bergen verzetten maar dat kan en wil ik niet meer alleen.”

Ze kijkt met grote tevredenheid terug op de route die ze heeft afgelegd. “Mooi om je eigen levensgeschiedenis vanuit loopbaanperspectief te bekijken en daarop uitgebreid te reflecteren. Om vervolgens je profiel aan te scherpen en daarmee naar buiten te treden. Er wordt bij Van Ede & Partners enorm veel aangereikt. Al moet je het natuurlijk uiteindelijk zelf doen. Ik heb er in elk geval uit gehaald wat erin zit.”

Het voelt in meerdere opzichten als een wedergeboorte

Met als resultaat? “Ik ben er rijker uitgekomen. Het sprankelende is helemaal terug. Het voelt in meerdere opzichten als een wedergeboorte. Ik heb een enorme passie voor de zorg maar weet deze nu met lichtheid en goede zelfzorg te verbinden. De ontwikkelingen in mijn sector zijn niet allemaal even geruststellend en de problemen zijn niet zomaar opgelost. Maar ik geniet ervan om daar wel mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Bekijk hier het LinkedIn profiel van Franca.

Neem contact met ons op
Marion Bruggen GR2109 0169 LR

Consulent

Marion Bruggen

Franca is een zeer betrokken manager, een leider met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze kan veel aan maar daarbij ging ze regelmatig over haar eigen grenzen en dat verwachtte ze ook van anderen. Haar opgave was om haar energie terug te vinden en haar talenten en passie verstandig in te zetten, zonder zichzelf opnieuw te verliezen. Door haar aandacht heel sterk te richten op: wie ben ik als mens? Wat drijft mij, waar krijg ik energie van, wat heeft betekenis voor mij, wat wil ik en waar heb ik zin in? Die aandacht hielp om haar eigen plek in te nemen en anderen uit te dagen dat ook te doen.
Meer lezen over Marion Bruggen