Alfred de Vries

In de organisatie waar Alfred werkte, werd een nieuwe topstructuur aangekondigd. Voor hem was dat een natuurlijk moment om op zoek te gaan naar een andere werkomgeving. Toen al snel een gouden kans voorbijkwam, hielp Van Ede & Partners hem die te grijpen.
Naam Alfred de Vries
Probleem/uitdaging Ik wilde de juiste afwegingen maken, niet zomaar op alles afgaan.
Oude functie Directeur Operations & Development bij CRV, een coöperatie op het gebied van rundveeteelt
Nieuwe functie Senior Program Officer R&D animal production bij de Bill & Melinda Gates Foundation in Seattle
Consulent Tim Arends

Ik had een grote behoefte om iets anders te gaan doen, om mijn kennis en ervaring in te zetten in een nieuwe omgeving.  Maar ik wilde wél de juiste afwegingen maken, niet zomaar op alles afgaan. Ik wilde een gerichte keuze maken. De HR-manager bij mijn vorige werkgever gaf mij de tip om een loopbaantraject bij Van Ede & Partners te gaan volgen.

Dat bleek een heel nuttig advies. Bij Van Ede & Partners kreeg ik de opdracht een zelfanalyse te schrijven. Ook de sessies met de psycholoog en de consulent hielpen goed om de reflectie op gang te brengen: wie ben ik, wat drijft mij? Wat heb ik te bieden en wat wil ik? De individuele gesprekken vond ik heel prettig en zinvol. Ook de groepsgesprekken voegen iets toe; de verschillende verhalen en achtergronden verbreden je blik en de openheid van anderen heeft mij echt getroffen.

Voor mij kwam er al snel uitzicht op verschillende interessante nieuwe mogelijkheden, waaronder een prachtige functie bij de Gates Foundation. Vanaf dat moment kwam de nadruk in mijn traject te liggen op een grondige voorbereiding op de sollicitatierondes. De selectieprocedure was zeer uitgebreid en het was belangrijk om te werken aan een professionele uitstraling. Dat je die hebt, legt in Amerika misschien nog wel meer gewicht in de schaal dan hier.

Mijn consulent hamerde op het belang van een goede voorbereiding op de gesprekken: wie zijn je gesprekspartners? Wie heb je voor je? Wat is de cultuur waar ze uit komen? Wat vinden zij belangrijk en hoe kan jij daarop inspelen? Die grondige voorbereiding was van grote waarde. Het gaf me vertrouwen en daardoor liepen de gesprekken in de verschillende sollicitatierondes heel goed. Mijn consulent hielp me ook om te beseffen: verrek dit wil ik echt! Hij liet me zien dat het een gouden kans was. En dat ik mijn Nederlandse bescheidenheid best een beetje mocht laten varen.

Het wierp zijn vruchten af: ik ben nu Senior Program Officer R&D animal production bij de Gates Foundation. Een baan waar ik de kennis en ervaring die ik in de academische wereld en het bedrijfsleven heb opgedaan, kan inzetten voor mensen in ontwikkelingslanden. Die door onze investeringen in de lokale agrarische sector  een beter bestaan kunnen opbouwen. De Gates Foundation faciliteert, de vraag moet uit de ontwikkelingslanden zelf komen. Voor mij is dit de juiste baan op het juiste moment; het is werk waar ik volledig achter sta.

Neem contact met ons op
Tim Arends - Van Ede & Partners

Consulent

Tim Arends

Alfred is een topper die zich onvoldoende bewust was van zijn eigen waarde. Dit vertaalde zich in zijn presentatie en houding: te bescheiden.
Meer lezen over Tim Arends