Hein Leemhuis

Voor Hein kwam de mogelijkheid om een outplacementtraject in te gaan, niet eens op zo’n slecht moment. In zijn tijd bij ETC had hij met veel plezier – én succes - grote verbeteringen doorgevoerd, bijvoorbeeld door lean manufacturing productieprocessen te introduceren en leiding te geven aan een omvangrijk optimalisatie programma om uitvalkosten te reduceren.
Uitdaging Hoe kom ik in het vizier bij interessante partijen?
Oude functie Process/Lead Engineer bij ETNL (Urenco
Nieuwe functie First line supervisor bij Bekaert Combustion Technology
Duur proces 4 maanden
Consulent Annemarie Resink

Voor Hein kwam de mogelijkheid om een outplacementtraject in te gaan, niet eens op zo’n slecht moment. In zijn tijd bij ETC had hij met veel plezier – én succes - grote verbeteringen doorgevoerd, bijvoorbeeld door lean manufacturing productieprocessen te introduceren en leiding te geven aan een omvangrijk optimalisatie programma om uitvalkosten te reduceren. “In zeven jaar tijd hebben we het productievolume verdrievoudigd en de uitvalkosten met 2,8 miljoen op jaarbasis teruggebracht. Door de sterk teruglopende aantallen viel nog maar weinig winst te behalen. En daarmee was voor mij de uitdaging er ook wel vanaf. Ik was hierdoor al een beetje ‘klaar’ bij ETC.”

Welke bedrijven zitten op mijn kennis en vaardigheden te wachten?

Dit nam niet weg dat hij het uitdagend vond om opnieuw om zich heen te gaan kijken. “De branche waarin ik werkte was ingestort, ik moest echt op zoek naar een andere werkomgeving. Voor mij speelde dan ook sterk de vraag: waar zitten de bedrijven die behoefte hebben aan mijn kennis en vaardigheden? En hoe pak ik het aan om daar op een goede manier onder de aandacht te komen?”

ETC bood hem een outplacementtraject aan, waarbij hij kon kiezen uit drie bureaus. “Na het plezierige kennismakingsgesprek sprak Van Ede & Partners mij het meeste aan. De aanpak past bij mij: er is veel ruimte voor reflectie op je eigen talenten en drijfveren, waarna je je eigen aanbod formuleert en daarmee naar buiten treedt. Je krijgt dus een traject met een heldere structuur en concrete houvast, precies waar ik behoefte aan had.”

Eenmaal in het traject ontdekte Hein al snel, waar hij de grootste stappen kon maken, namelijk op het gebied van netwerken en zichzelf profileren. Later bleek dat juist deze facetten hem uitstekend liggen. Vooral het “branding” en “reclame maken” voor hemzelf bleek leuk om te doen. De handvatten die hij aangereikt kreeg bij praktische workshops met onderwerpen als LinkedIn en Persoonlijke Presentatie, pakte hij voortvarend op. Hij bleek zich goed te ontwikkelen in het netwerken.

Extra stimulerend is dat je anderen tegenkomt die in hetzelfde schuitje zitten.

Veel tijd had Hein dan ook niet nodig om aan de slag te komen: na vier maanden vond hij een baan als Senior Process Engineer bij DB Kiestra. Bij zijn volgende carrièrestap, naar een leidinggevende functie bij Bekaert Combustion Technology, had hij geen ondersteuning meer nodig. Hij is nog steeds vol lof over het traject bij Van Ede & Partners: “Het voelde goed. Ik had eerder een ervaring opgedaan bij een ander bureau, ik heb dus vergelijkingsmateriaal. Bij van Ede & Partners was alles goed georganiseerd. En wat het traject extra stimulerend maakt, is dat je anderen tegenkomt die in hetzelfde schuitje zitten. Mensen van je eigen niveau, maar uit andere sectoren. Heel interessant, er ging een wereld voor me open. En de vaardigheden die ik in het traject heb opgedaan komen me nog steeds van pas.”

Klik hier om het LinkedIn profiel van Hein te bekijken.

Neem contact met ons op
Annemarie Resink - Van Ede & Partners

Consulent

Annemarie Resink

De kernramp in Fukushima was ook slecht nieuws voor Urenco, dat in de nasleep 80 procent moest krimpen en daarbij de Nederlandse dochter ETC meenam in zijn val. Ook Lead Engineer Hein Leemhuis moest op zoek naar een nieuwe baan. Zijn grootste zorg: hoe pak je dat aan?
Meer lezen over Annemarie Resink