Alice Geessinck

Na ruim 12 jaar deed Alice Geessinck haar werk als regiodirecteur bij een instelling voor speciaal onderwijs nog steeds met plezier. Maar ze merkte dat het plezier wél afnam. Toen er wéér een reorganisatie aankwam, besloot ze dat traject niet af te wachten.
Naam cliënt Alice Geessinck
Probleem/uitdaging Als dit het niet (meer) is, wat dan wel? Waar ga ik voor?
Oude functie Regiodirecteur bij Auris
Nieuwe functie Directeur-bestuurder Mytylschool Roosendaal
Consulent Margreet van Dongen

Al voor de reorganisatie merkte ik dat ik weliswaar nog plezier had in mijn werk, maar dat het minder werd. Ook door alle veranderingen. Ik dacht: als ik nog een switch wil maken, heb ik daar nu de leeftijd voor. Mijn bestuurder had hier begrip voor, en bood me de mogelijkheid mij hierin te laten begeleiden.

Een van mijn teamleiders had goede ervaringen met Van Ede & Partners. Wat ik op de website las, sprak mij ook aan. Zo kwam ik bij Van Ede & Partners terecht. Maar in het begin had ik nog steeds die drukke baan. De coronacrisis barstte los en ik had de verantwoordelijkheid voor alle scholen binnen de grote onderwijsinstelling Auris om onderwijs op afstand te organiseren. Die opdracht was eigenlijk te groot om daarnaast met het traject van Van Ede & Partners aan de slag te gaan.

Toen ik mijn werk kon loslaten vond ik tijd om mijn drijfveren, kwaliteiten en valkuilen te ontdekken.

Het proces van loslaten en tot mezelf komen kwam bij mij pas echt op gang toen ik een sabbatical opnam. Mijn man had dat eerder gedaan en was enthousiast. Ik zag het dan ook als een cadeautje voor mezelf, op een natuurlijk moment: er kwam weer een reorganisatie aan, waarin dit keer ook mijn functiegroep nieuwe selectierondes in moest. Omdat ik al aan het rondkijken was, vond ik het niet fair om in dat traject mee te draaien.

Toen ik die knoop eenmaal had doorgehakt, kwam er ruimte. Toen kon ik mijn werk loslaten en mij bezighouden met vragen als: wat zijn mijn drijfveren, mijn kwaliteiten, mijn valkuilen? Waar ga ik voor? Ik vond antwoorden op deze vragen doordat ik er de tijd voor had en voor nam.

Dat was mij nooit zo goed gelukt zonder Van Ede & Partners en vooral mijn coach Margreet. Zij voelde haarfijn aan wanneer ze achterover moest leunen en wanneer ze kritische vragen moest stellen, wanneer ze moest duwen en wanneer de helpende hand bieden. Wat ik ook waardeer is dat ze geen blad voor de mond nam. Na afloop van onze gesprekken bleven zinnen hangen. Soms confronterend maar nodig en soms mild, ook nodig. De gesprekken waren eerlijk en ik voelde de betrokkenheid.

Ik zit nu goed in mijn vel en besef weer dat ik er mag zijn, dat ik ertoe doe.

Ik heb veel gehad aan de cursussen bij Van Ede & Partners en aan de groepsbijeenkomsten, maar toch het meeste aan de individuele sessies. Het traject heeft me verrijkt. Ik zit nu goed in mijn vel en besef weer dat ik er mag zijn, dat ik ertoe doe. Dat het niet gaat om waardering van anderen, maar om tevreden zijn met mezélf. Zo ben ik ook met een zelfverzekerd gevoel de sollicitatiegesprekken in gegaan: ik doe zoals ik ben, en als de klik er niet is, prima. Dan past het ook niet.

Al bij de tweede sollicitatie was die klik er wél. Daar is een baan uit gekomen: directeur-bestuurder op een Mytylschool. Dus opnieuw onderwijs en een speciale doelgroep. Daar ligt toch mijn hart. Ik wil bijdragen aan gelijke kansen voor mensen die meer moeite moeten doen om mee te draaien in de maatschappij. Daar zet ik me graag voor 100% voor in. En het mooie is: als je dicht bij jezelf blijft en in balans bent, kost dat ook geen energie.

Neem contact met ons op
Margreet van Donge - Van Ede & Partners

Consulent

Margreet van Dongen

Toen Alice ruimte kon geven aan op adem komen, temporiseren en opnieuw rangschikken wat voor haar belangrijk is, wonnen we effectiviteit. We kregen haar talenten snel boven tafel en wat haar drijft in het onderwijs. Een combinatie van bekrachtigen, scherp bevragen en de lijn vasthouden resulteerden in een mooie uitkomst.
Meer lezen over Margreet van Dongen