Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… – van financieel manager naar B-tje anders

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… – van financieel manager naar B-tje anders

Hij is al meer dan 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Aanvankelijk commercieel, later ook verantwoordelijk voor een aantal medewerkers. Knoeperhard gewerkt met mooie resultaten, maar dat geeft geen voldoening meer. Hij vindt zijn werk niet meer leuk en heeft moeite zichzelf te motiveren. Hij mist iets, maar wat is dat dan?

Geen voldoening

Zijn vrouw merkt het gebrek aan voldoening en stimuleert hem om serieus na te denken over zijn zakelijke toekomst. Wat wil hij gaan doen? Even een pauze en dan weer doorgaan in de financiële dienstverlening of iets anders waar hij voldoening van krijgt?

De spiegel

Hij gaat met Van Ede & Partners praten en besluit zich te laten begeleiden in zijn zoektocht naar wat hij wil gaan doen. Zijn consulent bij Van Ede & Partners fungeert als een spiegel, waarin hij zichzelf ziet. Hij ziet een vermoeide man met een zorgelijke blik. Een man die jarenlang heeft gewerkt in een vak waarin het financiële resultaat van het bedrijf centraal heeft gestaan. Dat is logisch, maar dat geeft hem geen voldoening meer. Hij ziet een uitgebluste man met diepliggende ogen, waar geen sprankeling meer in zit. Vroeger kon hij toch zo stralen?

Creatief en mensen

Hij schrijft een zelfanalyse en volgt een aantal trainingen en workshops. En, hij praat veel met zijn consulent. Hij leert dat hij creatief is en zijn relatie met mensen heel belangrijk voor hem is. Het is fijn om te onderkennen dat creativiteit zijn talent is, dat geeft hem nieuwe mogelijkheden. Langzaam wordt het beeld in zijn spiegel wat opgewekter. Thuis valt dat ook op. Met zijn vrouw besluit hij op vakantie te gaan naar Bali en deze reis te beschouwen als het startschot om zijn droom te gaan verwezenlijken.

Meubels restaureren

Hij droomt ervan om meubels te restaureren, een nieuw leven te geven en daardoor de gebruikers van deze meubels blij te maken. De rust van de werkplaats, het bedenken van het plan om meubels weer te laten bloeien, te laten stralen. Daar krijgt hij energie van.  Hij droomt er ook van om samen te werken met mensen die elkaar inspireren, die elkaar helpen.

Steun van thuis

Zijn besluit staat vast. Hij begint een meubelmetamorfosebedrijf. Hij heeft steun van het thuisfront, dat is voor hem heel belangrijk en stimuleert hem. Hij gaat zijn leven anders invullen. Hij ziet een opgewekte man in de spiegel.

Een eigen bedrijf

En dan gaat het snel. Samen met zijn consulent ontwerpt hij een businessplan. Meubels en mensen daar gaat het om. Meubels een vernieuwd uiterlijk geven of van oude materialen nieuwe meubels maken. Hij gaat samenwerken met mensen met beperkingen, waardoor hij hen betekenisvol werk kan laten doen. Zijn motto: ‘Iedereen telt mee.’ Deze aanpak is goed voor het milieu en goed voor de mens. In de spiegel ziet hij nu een stralende man.

B-tje anders

Hij is ambitieus en wil op termijn in elke provincie in Nederland een vestiging realiseren. In Den Haag komen de opdrachten binnen en werkt hij samen met negen mensen met beperkingen. Zijn bedrijf noemt hij ‘B-tje anders.’ Zo voelt hij zich nu ook. Zijn spiegel heeft hem de weg gewezen.

Andere interessante artikelen 

Hoe vervolgt Bob zijn carrière naar beste kunnen?

Klik hier om te lezen

Carriere switch – van manager naar business consultant

Klik hier om te lezen

Podcast: Hoe vervolgt Bob zijn carrière naar beste kunnen?

Klik hier om te luisteren