Hoe vervolgt Bob zijn carrière naar beste kunnen?

Hoe vervolgt Bob zijn carrière naar beste kunnen?

Bob is een volwassen manager, heeft bedrijfskunde gestudeerd en is gaan werken bij Drone Opportunities Ltd. Hij begon twaalf jaar geleden als accountmanager en is inmiddels commercieel directeur van dit innovatieve bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de omzet in Noordwest Europa (NWE) en werkt vanuit Amsterdam. Hij woont geriefelijk met zijn vrouw en twee kinderen in Ouderkerk, rustig aan het water. Zakelijk gaat het goed met hem, maar er kriebelt iets in hem. Hij werkt nu twaalf jaar bij DO en wil zich beraden op zijn verdere zakelijke carrière. Hij heeft in de afgelopen jaren contact gehouden met John, zijn consulent bij Van Ede & Partners. Hij leest zijn zelfanalyse van twaalf jaar geleden nog eens en besluit John te bellen voor een afspraak. Het is alweer een tijdje geleden dat zij elkaar hebben gesproken.

De randvoorwaarden van een jong modern gezin

Bob spreekt John en beschrijft zijn kriebelende gevoel in de huidige situatie. Een verdere carrière bij DO is mogelijk. Hij zou graag als CEO eindverantwoordelijk willen zijn voor de DO business. Daarvoor is echter vereist dat hij buitenlandse ervaring heeft binnen DO. En, daar zit de angel. Hijzelf is happy met zijn gezinssituatie in Ouderkerk en zijn vrouw heeft haar eigen carrière als advocaat. Door haar vakgebied, familie-en erfrecht, is zij gebonden aan Nederland. Binnen het gezin is besloten om in Nederland te blijven. Als Bob een volgende stap wil maken in zijn carrière, dan moet hij DO verlaten.

De fase van de Volwassene: De Koning – Verdiepen en leiden

Op advies van John herschrijft Bob zijn zelfanalyse om hernieuwd zelfinzicht te krijgen. Met name zijn zelfonderzoek naar zijn drijfveren is van belang. Wat motiveert hem, welke ambitie heeft hij, juist in deze fase van zijn leven. Samen met John komt hij tot het inzicht dat hij de lang gekoesterde droom om een bedrijf als CEO te leiden nog steeds relevant is. Er valt nu een beslissing. Bob zal op termijn DO verlaten, nadat hij een bedrijf heeft gevonden waar hij CEO kan worden. Hij wil blijven werken met moderne producten die vormgeven aan de toekomst. Verder moet het een bedrijf zijn waar het personeel op de eerste plaats komt. Zijn denken is: zonder goede medewerkers geen business. Hij heeft zich ontwikkeld tot een echte mensgerichte business leader. Op zoek naar de kroon op zijn carrière.

Het lef hebben alle mogelijkheden te onderzoeken en keuzes te maken

Samen met John brengt hij mogelijke markten en bedrijven in kaart. Hij is onbevangen, stelt zich open en laat zich inspireren door (oud)-cliënten van Van Ede & Partners en uit zijn eigen netwerk. Uiteindelijk valt zijn keuze is op bedrijven die werken in de duurzaamheidsector, met name energie heeft zijn belangstelling. Via John komt hij in contact met een bedrijf dat zonnepanelen produceert en verkoopt in binnen- en buitenland. Sun Energy BV is een serieuze speler in deze business en op zoek naar een potentiele opvolger van de CEO voor dit klantgerichte bedrijf. Het idee is dat hij eerst commercieel directeur wordt om vervolgens na een paar jaar de CEO op te volgen. In deze rol is hij ook verantwoordelijk voor het human capital; de effectiviteit en ontwikkeling van de medewerkers. Bob komt tot een overeenkomst met Sun Energy BV dat gevestigd is in Naarden, dus kan in Ouderkerk blijven wonen.

Vooruitdenken

Als Bob voor Sun Energy gaat werken is hij begin veertig. John adviseert hem om nu al na te denken over wat hij graag in de laatste fase (als hij ouder is dan 55 jaar) van zijn loopbaan wil doen. Hij besluit het advies van John op te volgen en spreken af over een tijdje dit vraagstuk te onderzoeken. Nu maar eerst hard aan het werk bij Sun Energy BV. Van Ede & Partners begeleiden de ontwikkeling van uw loopbaan, zodat je een zinvol zakelijk leven leidt. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen?

Van Ede & Partners begeleiden de ontwikkeling van je loopbaan, zodat je een zinvol zakelijk leven leidt. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? 

Boek tip: DAGBOEK VAN DE ZIEL – De zeven levensfasen door Bertie Hendriks, Mirjam Tirion-Ietswaart met tekeningen van Frans Zwartjes

Hoe gaat het dan verder met de ontwikkeling van een loopbaan?

Ben je benieuwd naar het carrièreverloop van Bob? Klik hier om verder te lezen

Hoe beëindigt Bob zijn carrière met voldoening?

Klik hier om te lezen

Hoe optimaliseert Bob het rendement van zijn organisatie?

Klik hier om te lezen

Hoe kan Lisa de effectiviteit van de medewerkers vergroten?