Hoe geeft Bob vorm aan het vervolg van zijn carrière?

Hoe geeft Bob vorm aan het vervolg van zijn carrière?

Bob is een jonge, talentvolle man, goed afgestudeerd in bedrijfskunde, 25 jaar oud. Hij vindt direct een baan bij een organisatie, waar hij werkt op de afdeling planning & control. Bob vindt zijn werk wel leuk, maar ergens tijdens zijn eerste baan bekruipt hem een gevoel van onbehagen. Hij wil iets anders. Hij solliciteert bij een aantal bedrijven en wordt niet één keer uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dat is vreemd voor een zeer getalenteerde man en dat bevordert niet zijn zelfvertrouwen. Bob maakt zich zorgen over het vervolg van zijn carrière. Hij twijfelt over wat hij wil gaan doen, waar hij naartoe wil met zijn loopbaan.

De fase van De Avonturier – Ontdekken en vormgeven

Bob wendt zich tot Van Ede & Partners om zich te laten begeleiden bij deze vraag. Bij het intakegesprek blijkt dat hij niet goed kan verwoorden wat zijn echte ambitie is, wat hem drijft of motiveert. Hij schrijft een zelfanalyse en bespreekt deze met zijn consulent John, een ervaren manager uit het bedrijfsleven, die (inter)nationaal actief is geweest en nu consulent is bij Van Ede & Partners. Uit de gesprekken met John komt Bob tot het inzicht dat zijn talent ligt op twee terreinen: leiding geven aan mensen (hij was voorzitter van zijn studenten vereniging, en aanvoerder van zijn voetbalteam) én het methodisch samenwerken tussen disciplines (hij heeft bedrijfskunde gestudeerd). Daarnaast ontdekt Bob zijn grote interesse in bedrijven die richting geven aan een toekomst, die nieuwe producten of diensten ontwikkelen. Hij vindt het bovendien belangrijk dat hij zich continue kan ontwikkelen in zijn werk.

Mogelijkheden onderzoeken

Hij wordt gestimuleerd om de tijd te nemen om zich open te stellen voor alle mogelijkheden. Bob gaat praten met mensen in zijn eigen omgeving en uit het netwerk van John. Hij wordt van de ene naar de andere persoon verwezen. Er ontstaat een waardevol netwerk van mensen die hem inspireren. Het wordt hem steeds duidelijker dat hij echt wil werken voor een bedrijf dat vorm geeft aan de toekomst; mobile telefonie, elektrische auto’s, computerchips etc. Hij wordt geattendeerd op een bedrijf dat drones produceert. Dit internationaal opererend bedrijf, Drone Opportunities Ltd., zoekt leidinggevend talent, dat helpt de internationale dronemarkt te ontwikkelen. Hij informeert naar actuele mogelijkheden en wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Waarom wil je hier werken?

Een vraag die hij tot voor kort niet goed kon beantwoorden. Maar nu wel: “Ik wil graag met mensen werken in een omgeving die vorm geeft aan de toekomst. Ik heb leidinggevende ambities en heb begrepen dat jullie organisatie op zoek is naar leiders voor de toekomst. Ik ben benieuwd naar de business opportunities met uw dronetechnologie.” Er ontstaat een open gesprek, waarbij de toekomstplannen van DO worden besproken en potentiële carrièremogelijkheden in Nederland en internationaal.

Bestemming gevonden

Bob krijgt een mooi arbeidscontract aangeboden. Hij begint te werken als accountmanager waardoor hij de dronemarkt en de klanten goed leert kennen. Als hij deze baan goed doet kan hij leiding gaan geven aan een team accountmanagers. Hij kan zich zo in de komende jaren klantgericht en mensgericht ontwikkelen, op weg naar grotereverantwoordelijkheden.

Van Ede & Partners begeleiden de ontwikkeling van je loopbaan, zodat je een zinvol zakelijk leven leidt. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? 

Boek tip: DAGBOEK VAN DE ZIEL – De zeven levensfasen door Bertie Hendriks, Mirjam Tirion-Ietswaart met tekeningen van Frans Zwartjes

Hoe gaat het dan verder met de ontwikkeling van een loopbaan?

Ben je benieuwd naar het carrièreverloop van Bob? Lees dan hier verder

Hoe vervolgt Bob zijn carrière?

Klik hier om te lezen

Hoe beëindigt Bob zijn carrière?

Klik hier om te lezen