A. (Ank) Stegenga

A. (Ank) Stegenga

Als u mijn cv bekijkt, ziet u dat mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen en organisaties in verandering. Ik heb mijn expertise opgedaan door middel van jarenlange ervaring als professional en in verschillende advies-, leidinggevende, directie- en bestuursfuncties bij non-profitorganisaties. Daarnaast ben ik beeldend kunstenares en heb ik me de laatste jaren toegelegd op materieschilderen. Mijn schilderijen zijn intuïtief en vaak kleurrijk. Op professioneel gebied word ik geboeid door de werkelijke drijfveren van mensen en organisaties. Drijfveren fascineren me. Deze interesse gebruik ik in mijn functie als directeur passend onderwijs, coach, mediator en loopbaanprofessional.

Ik begeleid graag mensen in hun bewustwordingsproces. Samen met cliënten onderzoeken wie ze zijn, wat hen beweegt en wat dit betekent voor vervolgstappen in hun leven en carrière. Dit traject wordt door mij op de persoon afgestemd door middel van gesprekken, maar ook door andere werkvormen zoals opstellingen, Voice Dialogue, schrijven, tekenen en schilderen. Eigen kracht en talenten zijn leidend voor dit proces, waarbij ik gebruik maak van mijn rijke werkervaring, grote netwerk en sensitiviteit om een concrete vertaalslag te maken naar de praktijk.

Ik werk vanuit een intuïtieve basishouding, gericht op persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfsturing van de cliënt, met inzet van mijn passie, sensitiviteit, kundigheid en met plezier. Een belangrijk motto is voor mij: “Je kunt alles kwijtraken of verliezen in het leven, behalve jezelf, want dat maakt zich uiteindelijk altijd (her)kenbaar.”

Is werkzaam bij:

Lees hier een interview met

Ank Stegenga - "Elk mens is zo mooi anders"