drs. A.J. (Anjo) Middel

drs. A.J. (Anjo) Middel

Naast mijn studie Arbeids- & Organisatiepsychologie ben ik mijn loopbaan begonnen bij de politie. In die periode heb ik veel gezien en geleerd. Ik houd van een beetje spanning en merk dat het me scherp houdt als er urgentie is tot bewegen, tot handelen. Ook heb ik in de loop van mijn leven ontdekt dat ik er wel bij vaar om die spannende, handelende kant af te wisselen met reflectie, verdieping en ontwikkeling. Ik ben sinds ruim 10 jaar bezig met meditatie en mindfullness en heb gemerkt dat mijn effectiviteit in mijn werk daardoor toegenomen is. Mijn schakelvermogen tussen reflectie en verdieping en actie of handelen, kan ik ook goed kwijt in mijn werk als psycholoog bij Van Ede & Partners.

Als ‘t aan mij ligt mag het echt ergens over gaan. Ik ben een enthousiaste en gedreven A&O-psycholoog, HRM-professional en executive coach. Ik heb een sterke affiniteit met organisatie-ethiek en focus op de koppeling tussen mens, werk en waarden.

Als deze drie-eenheid klopt is er kracht, vitaliteit en zin. Dan doet het er echt toe, zowel voor de persoon zelf als ook voor zijn omgeving. Dat is ook het onderscheid tussen een baan en dé baan. Vanuit deze visie help ik mensen om hun eigen kracht en kwaliteit (opnieuw) te verbinden aan zinvolle activiteiten en een duurzaam vervolg van hun carrière.

Verdieping en reflectie zijn voor cliënten noodzakelijk om echt verder te komen, maar zijn wat mij betreft geen doel op zichzelf. Juist het weer praktisch en concreet vertalen van de nieuwe inzichten, maakt het werk van loopbaancoach en psycholoog bij Van Ede & Partners voor mij steeds weer zo boeiend en waardevol. Als cliënten echt iets kunnen met hun opgedane inzichten en daardoor weer een zinvol vervolg aan hun carrière kunnen geven, geeft mij veel voldoening.

Mijn werkwijze typeert zich door schakelvermogen, creativiteit en scherpe analyse. Ik ben steeds gericht op het vinden van synergie tussen mens en resultaat, taak en proces. Congruentie en vitaliteit zijn sleutelbegrippen in mijn advisering en begeleiding. Volgens anderen typeren ‘rustige focus’ en ‘ontspannen alertheid’ mij. Steeds keer ik weer terug naar de bron: contact met die dingen die me plezier geven en verbonden zijn met mijn waarden.

Is werkzaam bij: