Rob Vereijken

Robs loopbaan begon bij het COA, tijdens de vorige vluchtelingencrisis. Mooi, dynamisch werk waarvoor hij vol overtuiging gekozen had. Maar uiteindelijk zat hij er niet op zijn plek. De vraag was alleen: waar dan wel? Dankzij Van Ede & Partners vond hij het antwoord.
Naam cliënt Rob Vereijken
Probleem/uitdaging Wat wil ik nou eigenlijk écht?
Oude functie Sociaal werker bij het COA
Nieuwe functie Adviseur Woningcorporaties
Consulent Els Burger

Bij het COA heb ik me lange tijd met hart en ziel ingezet. Je kan daar echt het verschil maken. Maar gaandeweg veranderde het werk, en veranderde ook de instroom in aantallen én in aard. Uiteindelijk paste het niet meer bij mij en wist ik dat het tijd was voor een volgende stap. Alleen had ik voor mezelf nog niet duidelijk waarnaartoe.

Met mijn manager heb ik een goed gesprek gehad en hij heeft mij de opdracht gegeven om samen met een bureau te gaan onderzoeken wat bij me past. Zo ben ik bij Van Ede & Partners uitgekomen. De website sprak mij aan. Ik dacht: hier ga ik een intensief traject in. Dat wilde ik ook, want ik zag in dat twee of drie gesprekken mij niet gingen helpen. Ik had verdieping nodig, of eigenlijk een complete reset.

Ik vond het belangrijk om de juiste stap te zetten naar  nieuw werk

Die verwachting is helemaal waargemaakt. De vragen die ik graag beantwoord wilde hebben waren: waar wil ik écht naartoe en hoe kan ik mijn loopbaan, die nog bijna veertig jaar duurt, duurzaam vormgeven? Ik vond het belangrijk om de juiste stap te zetten richting een baan waarin ik verder wil en kan groeien.

Bij Van Ede & Partners kreeg ik de tijd en de ruimte om een nieuwe richting te kiezen. De profiel- en visietraining aan het begin waren al een eyeopener. De profieltraining heeft mij heel erg geholpen inzichtelijk te krijgen wie ik ben en wat ik belangrijk vind. De visietraining gaf me het inzicht dat alles mogelijk is, en dat ik ook buiten voor de hand liggende paden kon kijken. Vanuit dat brede perspectief kon ik opties wegstrepen. Dat heeft me heel erg geholpen in het vinden van de richting.

In dat proces heb ik veel gehad aan mijn consulent Els. Zij hield mij voortdurend een spiegel voor. Hield me ook tegen als ik te snel wilde gaan. Gaf me de rust om het proces het proces te laten zijn. En ze hielp me om op momenten dat ik een bepaalde spanning voelde, goed te kijken waar die spanning dan vandaan kwam. Op haar aanraden ben ik gaan wandelen op momenten dat mij iets dwarszit zonder te weten wát precies. Dat doe ik nu nog: het bos in, soms een halfuur, soms vier uur, mijn gedachten de vrije loop laten tot alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Stap voor stap kreeg ik scherper in beeld waar ik heen wilde. En vond ik gemoedsrust. Ook toen ik afwijzingen kreeg op sollicitaties, bleef ik stabiel. Ik was ervan overtuigd dat mijn kans wel zou komen. Daarin heeft dit traject alles uitgemaakt. Zonder Van Ede & Partners zou ik niet zijn waar ik nu ben.

Ik ben elke dag ontzettend blij met deze nieuwe kans

Mijn aanvankelijke idee was dat ik ondernemer wilde worden. Nu weet ik dat ik wél ondernemend bezig wil zijn maar óók hecht aan zekerheid. Die combinatie heb ik gevonden. Als consulent woningcorporaties voor een detacheringsbureau bemiddel ik professionals. Een vaste baan waarin ik mijn eigen toko draai, uitgedaagd word én beloond word voor mijn prestaties. In een geweldig team. Ik ben nog elke dag blij met deze kans – alles klopt gewoon.

Neem contact met ons op
Els Burger EH2109 01233 LR

Consulent

Els Burger

Flexibel volharden kenmerkte Rob in zijn zoektocht naar een nieuwe bestemming. Volhardend in dat hij het over een andere boeg wilde gooien en in zijn onderzoek naar een nieuwe plek om tot bloei te komen. Flexibel als het onderzoek hem weer in een andere richting wees. Hij heeft een functie gevonden waarin zijn ondernemerschap én zijn uitstekende sociale vaardigheden tot hun recht komen en er mogelijkheden zijn om te groeien en ontwikkelen. Stilstaan is ontwikkelen, dat heeft Rob laten zien.
Meer lezen over Els Burger