Jeannette Bertels - Arnhem

Jeannette werkte als hoofd ondersteunende diensten bij Intermetzo, een jeugdzorg instelling. Zij voelde dat het tijd was voor iets anders. Dankzij Van Ede & Partners heeft zij haar rol helder gekregen en werkt zij nu als bestuurssecretaris bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland, een organisatie die begeleiding biedt bij begeleid wonen, participatie en dagbesteding van cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis.
Naam Jeannette Bertels
Uitdaging In welke rol en functie kom ik het meeste tot mijn recht met mijn competenties én drijfveren? En hoe breng ik een goede balans tussen hard werken en ook bewust even stilstaan.
Oude functie Hoofd ondersteunende diensten Intermetzo
Nieuwe functie Bestuurssecretaris RIBW Nijmegen en Rivierenland
Consulent Josien Vermeer

Oriënteren
Het was tijd voor iets anders en ik had zin om mij opnieuw te oriënteren. Om stil te staan bij mezelf en te onderzoeken waar mijn kracht het beste tot haar recht komt.

Beweging door stilstand
Ik onderzocht wat mijn drijfveren zijn en hoe ik prioriteiten aanbreng in mijn leven zowel in werk als privé. Ik merkte dat ik mezelf in de laatste jaren weinig tijd had gegund om stil te  staan bij de vraag ‘wat brengt mij in mijn kracht?’ Juist door stil te staan merkte ik dat er een ander soort beweging ontstaat die tot inzichten leidt die ik in alle hectiek wel verstandelijk kon bedenken, maar niet doorleefde. Het inzicht van beweging door stilstand pas ik nu nog steeds toe door veel te wandelen en te fietsen, dan maak ik mijn hoofd leeg en kom ik meer bij mijn gevoel. In redeneren en bedenken ben ik goed. Door het ‘voelen’ ernaast te zetten ben ik meer in balans.

Trainingen in groepsverband
Van de andere deelnemers tijdens de trainingen in groepsverband heb ik veel geleerd, ik heb plezier met ze gehad en met sommigen onderhoud ik nog steeds contact. We zaten op de één of andere manier in dezelfde positie, dat relativeerde veel. Dat ik de groei van anderen mee mocht maken, heb ik als heel inspirerend ervaren. Het heeft mij gemotiveerd en zeker verder gebracht in mijn eigen zoektocht.

Richting werd glashelder
De individuele gesprekken met mijn consulent over de verschillende rollen die ik inneem waren inspirerend en verhelderend. Ook de netwerkgesprekken via Van Ede & Partners gaven mij duidelijkheid over de richting die ik op wilde. Zo voerde ik een aantal gesprekken om te onderzoeken of een vacature bij mij zou passen. De netwerkgesprekken maakten voor mij glashelder wat ik eigenlijk al wist.

Kwaliteit
Ik ben op een goede plek terecht gekomen en sta in mijn kracht. Het traject heb ik als een cadeau ervaren en ik heb het proces met veel toewijding kunnen doorlopen. Vanuit werkperspectief beschouwd bracht dit proces me op mijn bestemming.

En vanuit persoonlijk perspectief gezien heeft het me weer thuis gebracht bij mezelf.

Neem contact met ons op
Josien Vermeer - Van Ede & Partners

Consulent

Josien Vermeer

Jeannette is zich meer bewust geworden van haar eigen capaciteiten. Ze heeft veel in haar mars en weet beter wat ze wil.
Meer lezen over Josien Vermeer