Esther, Lisanne en Lisa

Drie jonge vrouwen, alle drie vol talent en met een goede baan. Maar ergens knaagde het: is dit wat ik wil of doe ik het omdat ik vind dat ik dit móét willen? In een gezamenlijk traject bij Van Ede & Partners gingen ze op zelfonderzoek uit. Waardoor ze nu bewuster hun eigen richting bepalen.
Uitdaging Wat is er nog meer en wat wil ik nou écht?
Duur proces Twee maanden
Consulent Dominique Campman

“Na 4,5 jaar werken had ik steeds vaker momenten dat ik dacht: is dit het nou? Krijg ik hier nog wel energie van”, vertelt Lisa. “Op een gegeven moment heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt en besloten te stoppen en voor mezelf te kiezen. Alleen wist ik niet goed wat ik dán moest gaan doen.”

Een herkenbaar dilemma voor Lisanne en Esther, die om vergelijkbare redenen bij Van Ede & Partners aanklopten. Daar leerden ze elkaar kennen tijdens de training EigenWijsHeid. Esther: “Ik vond het heel geruststellend om erachter te komen dat waar ik tegenaan loop, helemaal niet origineel is. Het is eerder universeel. Interessant ook om te ontdekken hoe anderen daarmee omgaan. Daar leer je zelf ook van.”

Het traject dat zij volgden, bestond deels uit gezamenlijke sessies en deels uit individuele coaching. Daarin gingen ze flink met zichzelf aan de slag. Lisanne: “Stiekem had ik een beetje gehoopt dat we in een rechte lijn naar een eindpunt zouden werken. Dat ik na vier sessies precies zou weten: dit is wat ik wil. Maar ons werd meteen duidelijk gemaakt dat het zo niet zou gaan. Het ging erom dat we meer inzicht in onszelf zouden krijgen. In onze drijfveren en interesses. In onze vastgeroeste patronen die vaak zijn terug te voeren op onze jeugd. Zodat we met die kennis bewustere keuzes kunnen maken.”

Dat is zeker gelukt, vindt Esther: “Wat je eigenlijk doet in het traject, is al je eigenschappen en denkbeelden over jezelf als een kaartspel op tafel te leggen. En vervolgens wordt dat allemaal herschikt en opnieuw geordend en maak je nieuwe stapeltjes. Voor mij had dat als opbrengst dat ik nu dingen weet over mezelf die ik eigenlijk al wist, maar nog niet zo bewust.” Lisa vult aan: “Ik durf beter af te gaan op wat goed voelt en wat niet. Dat maakt dat ik meer in control ben. Ik weet wat ik wil en doe nu de dingen die daarbij helpen. En niet meer wat me daarvan weg houdt.”

Zij heeft ook antwoord gekregen op haar vragen. “Niet omdat ik ze op een presenteerblaadje aangereikt kreeg, maar doordat de training en de coachgesprekken het goede proces in mijn hoofd op gang hebben gebracht. Zo werd voor mij steeds duidelijker: ik wil mensen die in langdurige (sport)revalidatietrajecten zitten, coachen op mentaal gebied. Een nieuw vakgebied voor mij, maar ik ben me er vol enthousiasme in aan het verdiepen en daar word ik helemaal blij van. Dat heb ik nog nooit gehad!”

Zo ver zijn Lisanne en Esther nog niet. “Maar ik ben wel stappen aan het zetten in de goede richting”, zegt Lisanne. “Ik heb een plan van aanpak gemaakt waarin ik drie richtingen verder ga onderzoeken.” Ook Esther is om zich heen aan het kijken, buiten haar vertrouwde bubbel: “Ik ben bezig met netwerken en bezoek open dagen van studies, en langzaam begint zich een idee te vormen. Want nu ik helderder op een rij heb hoe ik in elkaar zit, kan ik wat makkelijker de wereld in en zoeken naar iets wat beter bij me past. Dat gun ik iedereen die vastloopt in het eigen hoofd over zijn of haar mogelijkheden.”

Wil je meer weten over de training EigenWijsHeid die Esther, Lisanne en Lisa hebben gevolgd? Voor informatie en de eerstvolgende data klik hier.

Neem contact met ons op
Dominique Campman - Van Ede & Partners

Consulent

Dominique Campman

Maar wat wil ik nou écht? Dat is de vraag die Lisa, Lisanne en Esther en andere deelnemers aan de training EigenWijsHeid verbindt met elkaar. Én de bereidheid om daarnaar op zoek te gaan. Waarbij de verwachting van een ‘quick fix’ snel plaats maakte voor het besef dat de oogst vooral een beter zelf inzicht is, als belangrijke voorwaarde voor de volgende stap.
Meer lezen over Dominique Campman
Lisa, Lisanne en Esther zijn ‘wilskrachtige en dappere zoekers’