Droombaan realiseren – Het hoeft niet NU, het kan ook DAN

Droombaan realiseren – Het hoeft niet NU, het kan ook DAN

Een jonge vrouw, iets in de dertig. Komt uit een hecht gezin met vader, moeder en twee zussen. Allemaal hardwerkend, zij weten de handen uit de mouwen te steken. Ze heeft goed gestudeerd en een fijne vriendengroep gemaakt. Een van die heren is nu haar levensgezel. Ze hebben een prachtig zoontje.

Een mooi carrièrebegin

Na haar studie gaat ze aan de slag bij een Nederlandse multinational. Ze wordt innovatie- en portfoliomanager. Ze werkt aan strategische programma’s. Daarvoor moet je bruggen bouwen tussen mensen en commercieel kunnen denken en handelen. Transitievraagstukken is haar domein, met cross-functionele teams, die zij aanstuurt. Binnen en buiten de organisatie, lokaal en internationaal. Ze heeft succes en wordt global innovation program manager. Een dijk van een baan.

Na elf jaar valt het doek, haar baan verkokert en gaat haar benauwen. Ze gaat op zoek naar een nieuwe omgeving. Er is paniek, ze is onrustig en wil snel weer aan het werk. Vrienden en familie manen haar rustig aan te doen en de tijd te nemen voor bezinning.

Zelfreflectie

Ze schrijft haar zelfanalyse, scherp en van hoge kwaliteit, geeft inzicht in haarzelf. Ze onderzoekt haar persoonlijkheid, haar talenten en haar ambitie. Ze is toegewijd aan haar werk, positief ingesteld, doelgericht en levert volgens belofte. Ze heeft inzicht en begrip voor techniek, begrijpt de politiek in een organisatie. Ze is veeleisend, intens, en heeft een enorme drang om te presteren, zich te bewijzen; ik doe het toch goed?

NU en DAN 

We werken met het NU en DAN denkmodel. Ze gaat op zoek naar haar bestaansrecht; waar is ze van? Haar kernwoord is REALISEREN, ze kan projecten goed en tijdig tot stand brengen, daarin is ze heel goed. Maar dat heeft ook een keerzijde; ze kan moeilijk rust vinden, ze wil nuttig bezig zijn, dat is toch goed?

Ondanks deze onrust heeft ze de kracht om haar ambitie te ontdekken. Ze wil de wereld een beetje mooier maken, via haar werk én via haar hobby. Ze houdt van moderne en hedendaagse kunst. Het liefst zou ze een business willen opzetten in de wereld van kunst. Dat is haar droombaan. Een risicovol avontuur, waarvoor het NU nog niet de juiste tijd is. Ze heeft nog een jong ventje thuis en ze wil ook nog veel van de wereld zien. Dat vraagt om een steady inkomen. Ze weet wat ze wil realiseren en wordt rustiger.

De wereld een beetje mooier maken

Snel valt een mooie baan in haar handen. Ze gaat innovaties en transities realiseren, gaat mensen en organisaties samenbrengen, gemeenschappelijke belangen naar boven halen, in gezamenlijkheid innovaties het licht laten zien. Op het gebied van duurzame chemische industrie om samen een steentje bij te dragen aan de kilmaatdoelstellingen. Ze gaat in haar werk de wereld een beetje mooier maken.

Ze gaat NU vier dagen per week werken én die andere dag besteden aan haar droombaan. Ze gaat zich oriënteren op de wereld van kunst. Om DAN haar droom te realiseren; een business te beginnen in  moderne en hedendaagse kunst, om wederom de wereld een beetje mooier te maken. Dat hoeft niet NU, het kan ook DAN.

 

Andere interessante artikelen 

Hoe geeft Bob vorm aan het vervolg van zijn carrière?

Klik hier om te lezen

Investeren in de toekomst – Studeren op latere leeftijd

Klik hier om te lezen

Podcast: Hoe geeft Bob vorm aan het vervolg van zijn carrière?

Klik hier om te luisteren