Wie betaalt loopbaanbegeleiding?

In veel gevallen betaalt een werkgever de kosten voor loopbaanbegeleiding. In sommige CAO’s is het vastgelegd dat u als medewerker recht heeft op loopbaanbegeleiding. Echter is dit niet altijd het geval. Toch kiezen veel werkgevers ervoor om de kosten van loopbaanbegeleiding te vergoeden.

De beste loopbaankoers

loopbaanbegeleiding heeft als doel om helder te krijgen op welke manier of in welke rol een medewerker het best ingezet kan worden binnen een organisatie. Met een loopbaantraject wordt bepaald wat op langere termijn de beste loopbaankoers voor een medewerker is.

Onafhankelijk van uw werkgever

In de praktijk komt het ook voor dat mensen ervoor kiezen om zelf een loopbaantraject te betalen. Door zelf te betalen, bent u onafhankelijk van uw werkgever. Vaak is het ook mogelijk om de kosten van een loopbaantraject in mindering te brengen op de inkomstenbelasting.

Meer informatie over loopbaanbegeleiding

Wilt u meer weten over de kosten van loopbaanbegeleiding? Of bent u benieuwd wat loopbaanbegeleiding voor uw carrière kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Van Ede & Partners.

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?
Bel ons voor een vrijblijvend advies gesprek.

Maak een vrijblijvende afspraak

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat