In veel gevallen betaalt een werkgever de kosten voor loopbaanbegeleiding. In sommige CAO’s is het vastgelegd dat u als medewerker recht heeft op loopbaanbegeleiding. Echter is dit niet altijd het geval. Toch kiezen veel werkgevers ervoor om de kosten van loopbaanbegeleiding te vergoeden.

De beste loopbaankoers

loopbaanbegeleiding heeft als doel om helder te krijgen op welke manier of in welke rol een medewerker het best ingezet kan worden binnen een organisatie. Met een loopbaantraject wordt bepaald wat op langere termijn de beste loopbaankoers voor een medewerker is.

Onafhankelijk van uw werkgever

In de praktijk komt het ook voor dat mensen ervoor kiezen om zelf een loopbaantraject te betalen. Door zelf te betalen, bent u onafhankelijk van uw werkgever. Vaak is het ook mogelijk om de kosten van een loopbaantraject in mindering te brengen op de inkomstenbelasting.

Meer informatie over loopbaanbegeleiding

Wilt u meer weten over de kosten van loopbaanbegeleiding? Of bent u benieuwd wat loopbaanbegeleiding voor uw carrière kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Van Ede & Partners.