Marcia Kho

Young professional Marcia maakte lange werkdagen toen corona de hotelwereld plotseling stil legde en ze haar baan verloor. In een coachtraject van zes gesprekken bij Van Ede & Partners leerde ze los te laten wat ze van zichzelf ‘moet’. En beter te luisteren naar wat ze wil.
Naam Marcia Kho
Uitdaging Verloor haar baan door corona en gooide noodgedwongen het roer om van haar carrière.
Oude functie Groups Conference & Events Sales Manager bij een internationale hotelketen
Nieuwe functie Teamleider Studentenadministratie bij de Vrije Universiteit Amsterdam
Consulent Roel Monnik

Marcia is een typische ‘young professional’: hoger opgeleid, ambitieus en met een paar jaar werkervaring. Na haar studie International Hospitality Management aan de Hogere Hotelschool startte ze haar loopbaan bij een internationale hotelketen.
Binnen enkele jaren werkte Marcia zich op tot Groups, Conference & Events Sales Manager en maakte lange werkdagen. Totdat het coronatijdperk aanbrak … en het hotelwezen stil kwam te liggen.

Marcia verloor haar baan en dit ontslag kwam hard aan: de hotellerie was een vertrouwde en comfortabele wereld voor haar, en nu viel deze plotseling weg.

Vanaf het begin van haar dienstverband bij de hotelketen was er een overvloed aan mogelijkheden voor Marcia om zichzelf te ontwikkelen en dóór te groeien in de organisatie. Hoewel de keiharde targets niet goed bij haar pasten, voelde ze zich thuis in de hotelwereld en had ze veel plezier in het begeleiden van haar team.

De verlammende impact van corona op de hotelwereld betekende dat ze haar zoektocht naar een nieuwe baan moest verleggen naar andere sectoren. “Ik wilde snel weer aan het werk, maar had geen idee welke sector of baan bij me paste. Er speelden vragen in mijn hoofd als ‘wie ben ik eigenlijk? wat wil ik en wat kan ik?’.” Omdat Marcia van nature zelfstandig is, was het voor haar niet vanzelfsprekend om een loopbaancoach in de arm te nemen. Toch zag ze snel in dat advies vragen niet een teken van zwakte is en ze ging op zoek naar een loopbaanbegeleidingsbureau. Zo vond ze Van Ede & Partners en na een ontmoeting met een van de coaches besloot ze een coaching traject aan te gaan.

“Ik was gewend om voortdurend ‘aan’ te staan"

Marcia begon haar verkenningstocht met het schrijven van een zelfanalyse. Door te reflecteren op haar leven ‘landde’ het verleden. “Ik was gewend om voortdurend ‘aan’ te staan: ik liet me opjagen door de harde deadlines en de dagelijkse verantwoordelijkheden op de afdeling. Ik stelde hoge eisen aan mezelf en vond dat ik van alles moest van mezelf. Maar wat wilde ik nou eigenlijk echt?”

Omdat ze snel concrete stappen wilde maken, koos Marcia voor een loopbaancoach met een directe aanpak. Er volgden zes coachgesprekken met Roel Monnik waarin ze onderzochten wat Marcia drijft, wat haar talenten zijn, hoe ze die kan inzetten voor anderen en welke sector bij haar past.

"Wat wilde ik nou eigenlijk echt?”

Dit leidde tot een nieuwe rol als Teamleider Studentenadministratie bij de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze leidinggeeft aan 13 mensen. “Ik wil anderen helpen door hen iets bij te brengen. Ook wil ik zelf blijven groeien en ben ik het station van belemmerende gedachten voorbij ...” Marcia staat sterker in haar schoenen, zet haar empathie nu in als kracht en weet haar grenzen te bewaken.

“Het was een verademing om deze pas op de plaats te maken. Het resultaat is dat ik de koers van mijn loopbaan heb verlegd, en mijn talenten nu in een andere sector kan inzetten.”

Klik hier om naar het LinkedIn profiel van Marcia te gaan.

Neem contact met ons op
Roel Monnik - Van Ede & Partners

Consulent

Roel Monnik

Marcia wilde ontdekken hoe zij haar talent op een andere plaats dan het hotelwezen kan laten bloeien. Ik bevroeg haar telkens op wat voor haar essentieel is in werk; naar wat ze echt wílde in plaats van móest van zichzelf. Daardoor kwam ze steeds dichter bij wat haar werkelijk boeit en interesseert. Met als resultaat een mooie leidinggevende positie in een heel andere sector.
Meer lezen over Roel Monnik