Vervolg van jouw carrière – De tweede baan

Vervolg van jouw carrière – De tweede baan

Vervolg van jouw carrière – De tweede baan

Je hebt een prettige carrièrestart gemaakt, maar na een tijdje bekruipt je een gevoel van onbehagen. Is deze baan wat ik wil? Deze vraag komt steeds meer voor bij carrièrestarters, die in hun eerste baan zitten. Of, die burn-out zijn geraakt. Steeds meer jongeren kiezen ervoor om bij Van Ede & Partners een loopbaancoachingprogramma te volgen. Een programma waarin je kunt ontdekken wat je echt wilt en waarin je vorm geeft aan jouw loopbaan. Je bent een jong, talentvol en goed afgestudeerd in bedrijfskunde. Je vindt direct een baan bij een organisatie, waar je werkt op de afdeling planning & control. Je vindt jouw werk wel leuk, maar ergens tijdens jouw eerste baan krijg je een  gevoel van onbehagen. Je wil iets anders en gaat solliciteren bij een aantal bedrijven. Je wordt niet één keer uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dat is vreemd, want je bent een zeer getalenteerd. Dat bevordert niet jouw zelfvertrouwen. Je maakt je zorgen over het vervolg van jouw carrière. Je twijfelt over wat je wilt gaan doen, waar je naartoe wil met je loopbaan.

Je wendt je tot Van Ede & Partners om je te laten begeleiden bij deze vraag. Bij het intakegesprek blijkt dat je niet goed kan verwoorden wat jouw echte ambitie is, wat jou drijft of motiveert. Je schrijft een zelfanalyse en bespreekt deze met jouw consulent, een ervaren manager uit het bedrijfsleven, die (inter)nationaal actief is (geweest) en nu consulent is bij Van Ede & Partners. Uit de gesprekken met hem kom je tot het inzicht dat jouw talent ligt op twee terreinen: leiding geven aan mensen (je was voorzitter van jouw studentenvereniging en aanvoerder van jouw voetbalteam) én het methodisch samenwerken tussen disciplines (je hebt bedrijfskunde gestudeerd). Daarnaast ontdek je jouw grote interesse in bedrijven die richting geven aan een toekomst, die nieuwe producten of diensten ontwikkelen. Je vindt het bovendien belangrijk dat je jezelf continue kan ontwikkelen in je werk.

Je wordt gestimuleerd om de tijd te nemen om je open te stellen voor alle mogelijkheden. Je gaat praten met mensen in jouw eigen omgeving en uit het netwerk van jouw consulent. Je  wordt van de ene naar de andere persoon verwezen. Er ontstaat een waardevol netwerk van mensen die je inspireren. Het wordt je steeds duidelijker dat je echt wil werken voor een bedrijf dat vorm geeft aan de toekomst; mobile telefonie, elektrische auto’s, computerchips etc. En, Eindhoven is the place to be! Je wordt geattendeerd op een bedrijf dat computerchips produceert. Dit internationaal opererend bedrijf zoekt leidinggevend talent, dat helpt de internationale computerchipsmarkt te ontwikkelen. Je informeert naar actuele mogelijkheden en wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Het wordt je steeds duidelijker dat je echt wil werken voor een bedrijf dat vorm geeft aan de toekomst; mobile telefonie, elektrische auto’s, computerchips etc. dan is Eindhoven is the place to be!

Een vraag die je tot voor kort niet goed kon beantwoorden. Maar nu wel: “Ik wil graag met mensen werken in een omgeving die vorm geeft aan de toekomst. Ik heb leidinggevende ambities en heb begrepen dat jullie organisatie op zoek is naar leiders voor de toekomst. Ik ben benieuwd naar de business opportunities in uw bedrijf.” Er ontstaat een open gesprek, waarbij de toekomstplannen van het bedrijf worden besproken en potentiële carrière-mogelijkheden in Nederland en internationaal worden verkend.

Je krijgt een mooi arbeidscontract aangeboden. Je begint te werken als accountmanager waardoor je de computerchipsmarkt en de klanten goed leert kennen. Als je deze baan goed doet, kan je leiding gaan geven aan een team accountmanagers. Je kan jezelf zo in de komende jaren klantgericht en mensgericht ontwikkelen, op weg naar grotere verantwoordelijkheden.

Van Ede & Partners in Eindhoven begeleidt de ontwikkeling van je loopbaan, zodat je een zinvol zakelijk leven leidt. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen?