Soms moet je switchen om je ambities te realiseren

Soms moet je switchen om je ambities te realiseren

Soms moet je switchen om je ambities te realiseren

Je hebt al een heel stuk van jouw werkzame leven afgelegd. Je hebt mooie positie bereikt en leuke banen gedaan. Midden in het leven gaat het nu mis. Je verliest je baan door een reorganisatie of je krijgt een onbevredigend gevoel ‘Is dit het nou?’ Dan is het tijd om met Van Ede & Partners te praten over een outplacement- of een loopbaancoachingtraject.

Je bent nu een volwassen manager, je hebt bedrijfskunde gestudeerd en bent gaan werken in de computerchip-industrie. Je begon twaalf jaar geleden als accountmanager en bent inmiddels commercieel directeur van een innovatief bedrijf.  Je bent verantwoordelijk voor de omzet in Noordwest Europa (NWE) en werkt vanuit Eindhoven. Je woont geriefelijk met je vrouw en twee kinderen in de buurt van Eindhoven, vlakbij een mooi bos. Zakelijk gaat het goed met je, maar er kriebelt iets. Je werkt nu twaalf jaar bij dit bedrijf en je wilt je beraden op jouw verdere zakelijke carrière. Je hebt in de afgelopen jaren contact gehouden met jouw consulent bij Van Ede & Partners. Je leest jouw zelfanalyse van twaalf jaar geleden nog eens en besluit jouw consulent te bellen voor een afspraak. Het is alweer een tijdje geleden dat jullie elkaar hebben gesproken.

Je bespreekt met je consulent jouw kriebelende gevoel in de huidige situatie. Een verdere carrière bij het bedrijf is mogelijk. Je zou graag als CEO eindverantwoordelijk willen zijn voor de hele business. Daarvoor is echter vereist dat je buitenlandse ervaring binnen de organisatie hebt. En, daar zit de angel. Je bent happy met je gezinssituatie en jouw vrouw heeft haar eigen carrière als advocaat. Door haar vakgebied, familie-en erfrecht, is zij gebonden aan Nederland. Binnen het gezin hebben jullie besloten om in Nederland te blijven. Als je een volgende stap wilt maken in je carrière, dan moet je jouw huidige werkgever verlaten.

Wat motiveert je, welke echte ambitie heb je, juist in deze fase van jouw leven.

Op advies van je consulent herschrijf je jouw zelfanalyse om hernieuwd zelfinzicht te krijgen. Met name jouw zelfonderzoek naar jouw drijfveren is van belang. Wat motiveert je, welke echte ambitie heb je, juist in deze fase van jouw leven. Samen met je consulent kom je tot het inzicht dat je de lang gekoesterde droom om een bedrijf als CEO te leiden nog steeds relevant is. Er valt nu een beslissing. Je gaat op termijn jouw werkgever verlaten, nadat je een bedrijf hebt gevonden waar je CEO kan worden. Je wilt blijven werken met moderne producten die vormgeven aan de toekomst. Verder moet het een bedrijf zijn waar het personeel op de eerste plaats komt. Jouw denken is: zonder goede medewerkers geen business. Je hebt jezelf ontwikkeld tot een echte mensgerichte business leader. Op zoek naar de kroon op jouw carrière.

Samen met jouw consulent breng je mogelijke markten en bedrijven in kaart. Je bent  onbevangen, stelt je open en laat je inspireren door (oud)-cliënten van Van Ede & Partners en uit jouw eigen netwerk. Uiteindelijk valt je keuze op bedrijven die werken in de duurzaamheidsector, met name energie heeft jouw belangstelling. Via jouw consulent kom je in contact met een bedrijf dat warmtepompen produceert en verkoopt in binnen- en buitenland.  NewHeath is een serieuze speler in deze business en op zoek naar een potentiële opvolger van de CEO voor dit klantgerichte bedrijf. Het idee is dat je eerst commercieel directeur wordt om vervolgens na een paar jaar de CEO op te volgen. In deze rol ben je ook verantwoordelijk voor het human capital: de effectiviteit en ontwikkeling van de medewerkers. Je komt tot een overeenkomst met NewHeath dat ook gevestigd is Eindhoven, dus jullie hoeven niet te verhuizen.

Als je voor NewHeath gaat werken ben je medio veertig. Jouw consulent adviseert je om nu al na te denken over wat je graag in de laatste fase (als je ouder bent dan 55 jaar) van jouw loopbaan wil doen. Je besluit het advies van jouw consulent op te volgen en jullie spreken af over een tijdje dit vraagstuk te onderzoeken. Nu maar eerst hard aan het werk bij  NewHeath.