Een goede carrièrestart, maar dan komt er tegenslag

Een goede carrièrestart, maar dan komt er tegenslag

Een jonge man, iets in de dertig. Komt uit een hecht gezin met vader, moeder en twee zussen. Allemaal hardwerkend, zij weten de handen uit de mouwen te steken. Je hebt goed gestudeerd en een fijn vriendengroep gemaakt. Je bent getrouwd met een leuke vrouw. Jullie hebben samen een prachtig zoontje. Na je studie ga je aan de slag bij een Nederlandse multinational. Je wordt programmanager. Je werkt aan strategische programma’s. Daarvoor moet je bruggen bouwen tussen mensen en commercieel kunnen denken en handelen. Transitievraagstukken zijn je domein, met cross-functionele teams, die jij aanstuurt. Binnen en buiten de organisatie, lokaal en internationaal. Je hebt succes en wordt global innovation programmanager. Een dijk van een baan. Na elf jaar valt het doek, je baan wordt routine en gaat je benauwen. Je wordt ontslagen en moet op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Er is paniek, je bent onrustig en wilt snel weer aan het werk. Vrienden en familie manen je rustig aan te doen en de tijd te nemen voor bezinning.

Je laat je begeleiden door Van Ede & Partners in Eindhoven. Je  schrijft je zelfanalyse, scherp en van hoge kwaliteit, dat geeft inzicht in jezelf. Je onderzoekt je persoonlijkheid, je echte talenten en je ambitie. Je bent toegewijd aan je werk, positief ingesteld, doelgericht en levert volgens belofte. Je hebt inzicht en begrip voor techniek en begrijpt de politiek in een organisatie. Je bent veeleisend, intens, én hebt een enorme drang om te presteren, je te bewijzen. Samen met je consulent werk je aan de ontwikkeling van een lange termijn visie op jouw carrière. Je gaat op zoek naar jouw bestaansrecht; je missie, waar ben je van? Je kernbijdrage is ‘Get it done’, je kunt projecten goed en tijdig tot stand brengen, daarin ben je heel goed. Je vraagt je af of je weer projecten wil gaan managen voor een ander bedrijf. Dat is een herhaling van zetten. Je komt in de verleiding om als zelfstandig ondernemer te gaan werken, je eigen projecten te gaan realiseren. Deze gedachte maakt je onrustig.

We gaan op zoek naar jouw bestaansrecht; jouw missie

Ondanks deze onrust heb je de kracht om je echte ambitie te ontdekken. Je wilt de wereld een beetje mooier maken, via je werk én via je hobby. Je houdt van de natuur. Het liefst zou je een business willen opzetten in de wereld van natuurontwikkeling. Dat is je droombaan. Een risicovol avontuur, waarvoor het nu nog niet de juiste tijd is. Je heeft nog een kleine jongen thuis en je wiltl ook nog veel van de wereld zien. Dat vraagt om een steady inkomen. Je weet wat je wilt realiseren en wordt rustiger.

Snel valt een mooie baan in je handen. Je gaat innovaties en transities realiseren, gaat mensen en organisaties samenbrengen, gemeenschappelijke belangen naar boven halen, in gezamenlijkheid innovaties het licht laten zien. Op het gebied van duurzame chemische industrie om samen een steentje bij te dragen aan de kilmaatdoelstellingen. Je gaat in je werk de wereld een beetje mooier maken. Maar, je gaat nu vier dagen per week werken én die andere dag besteden aan de voorbereiding van je eigen bedrijf in natuurontwikkeling. Je droombaan. Je gaat je oriënteren op de wereldnatuur. Om later jouw droom te realiseren: een business te beginnen in natuurontwikkeling, om wederom de wereld een beetje mooier te maken.