De Reis van de Held

Graag wil ik u als kerstboodschap een verhaal vertellen. Het is een oud verhaal dat in vele talen en culturen is verteld. Een verhaal dat het waard is om te horen, en door te vertellen.

Het gaat over een jonge, begaafde fluitspeler die bij een meester in de leer gaat. De meester leert hem een simpele melodie te spelen. De jongeling krijgt de technische aspecten snel onder de knie. De meester blijft echter zeggen dat hij iets mist in de uitvoering, hoe de jongeling ook oefent en oefent. Dit gaat net zolang door tot de jongeling gefrustreerd afhaakt en zich terugtrekt in een afgelegen dorp, waar hij jarenlang een schamel inkomen verdient met lesgeven aan de dorpskinderen. Op een dag halen de dorpsbewoners hem over om deel te nemen aan een concert. Wanneer hij als laatste van de avond het podium betreedt, speelt hij de melodie die hij jaren terug keer op keer voor zijn meester speelde. Als hij is uitgespeeld, blijft het sereen stil in de zaal. Dan klinkt van achter uit de zaal ineens de stem van de meester: ‘De klank van de ziel!’

Dit tijdloze verhaal vertelt ons dat de schoonheid van talent pas naar voren komt wanneer we onze eigenheid durven tonen. Wanneer we door ons werk laten zien wie we echt zijn. Het gaat over het verschil tussen presteren en excelleren. Presteren vraagt allereerst om beheersing van technieken en methoden. Excelleren is de overtreffende trap van presteren en vraagt de moed om los te laten wat je hebt geleerd en er je eigen invulling aan te geven.

Veel mensen die bij ons komen voor loopbaanbegeleiding, hebben een verleden met aansprekende prestaties maar zoeken net als de fluitspeler naar meer. Naar een omgeving waarin ze kunnen excelleren. In 2018 helpen we onze cliënten al 40 jaar die bestemming te vinden en wij hopen dit nog vele jaren te mogen doen. Voor u en anderen.

Wij wensen u een gelukkig kerstfeest en een dynamisch nieuwjaar, waarin u alle ruimte vindt om te excelleren.

Alle consulenten en medewerkers van Van Ede & Partners

 

 

Kennismaken?

Zoek een vestiging bij u in de buurt en maak vrijblijvend een afspraak

Maak een afspraak

CAREERS THAT MATTER

© Van Ede & Partners. All rights reserved.