Gerryan Huys

Gerryan Huys

Ik vond de passie en de balans weer terug!


Na ruim 20 jaar in diverse managementfuncties gewerkt te hebben, bekroop mij meer en meer een gevoel, waarbij ik mij afvroeg of ik nog deed waar ik gelukkig van werd. Was de energiebalans tussen wat werken kost en wat het oplevert, nog in evenwicht? Mijn gevoel zei “nee”, maar mijn verstand…….

Na een periode van nadenken en reflecteren was het helder: het roer moest om. Ik besloot om afscheid te nemen van een mooie functie, van fijne collega’s en van een stevige, toekomstbestendige organisatie. Een moeilijk besluit, maar ik nam het met overtuiging en ook nu weer bleek dat het gevoel het juiste kompas was. 

Na een korte oriëntatie was het snel duidelijk. Bij van Ede & Partners ging ik een uitgebreid outplacementtraject beginnen. De persoonlijke aandacht gaf de doorslag. Het was tijdens het begin van de corona-crisis. Veel adviesbureaus waren huiverig. Van Ede niet. Zij versterkten mijn geloof en vertrouwen in dat er nog veel mogelijkheden voor me open lagen.

Ik begon aan een uitgebreide zelfreflectie en de gesprekken hierover met een psychologe, gaven mij inzicht in de patronen die ik in de loop van jaren had ontwikkeld. Een stevige basis voor de volgende stappen: het vinden van het juiste profiel en van daaruit een nieuwe job.

Het gehele traject hadden we te maken met een lastige tegenstander: corona! Toch kon ik het maximale halen uit de bijeenkomsten. Persoonlijke aandacht en diepgang in de relatie met de consulente en de overige cursisten, hebben mij geholpen om met nog meer overtuiging mijn zoektocht te vervolgen. Ik kwam erachter dat mijn kracht vooral lag in het adviseren. Het ondersteunen en coachen van organisaties bij strategische vraagstukken;  dat was waar ik mijn ervaring en passie in kwijt kon.

Deze nieuwe bestemming heb ik nu gevonden. In de rol van strategisch adviseur heb ik de verloren energiebalans weer teruggevonden. En ook nu bleek weer dat persoonlijke aandacht de belangrijkste sleutel was die nieuwe deuren opende. Ik vond deze sleutel bij van Ede en ik maakte de deur zelf open.