Verbindende bestuurder - het verhaal van Michiel

Verbindende bestuurder - het verhaal van Michiel

Verbindende bestuurder

Michiel is een bescheiden bestuurder die vanuit analyse, oog voor diverse belangen, verbinden en samen met anderen tot resultaten wil komen. Hij wilde graag een volgende bestuurlijke baan waar zijn talenten en zijn passie goed tot zijn recht komen, meer inzicht in waar hij goed in is, beter leren netwerken en de kans op een nieuwe baan vergroten.

Wat is er gebeurd

Michiel heeft ons APPA-traject doorlopen voor ex-bestuurders. Daarin is hij begeleid door een consulent op o.a. zijn waarden, drijfveren, kwaliteiten, competenties, en wat hij daar mee wil gaan doen. Ook zijn we aan de slag gegaan met netwerken, CV en solliciteren. Hij heeft verder onze Visie-, Profiel en Campagnetrainingen doorlopen en de training Wendbaar Leiderschap. Tot slot heeft hij deelgenomen aan de Campagnegroep. 

Michiel: “De tijd bij van Ede & Partners heb ik als nuttig, waardevol en prettig ervaren. Zowel de een-op-een gesprekken met mijn consulent, als ook de diverse trainingen die ik gevolgd heb.

Tijdens mijn traject kwam ook de Coronacrisis, waardoor ik een aantal trainingen digitaal heb gevolgd. Liever fysiek, maar ook de begeleiding digitaal voldeed prima. Dat kwam mede door de input van alle deelnemers aan de trainingen. Gaande het traject bleek mijn hart toch echt bij de publieke zaak en het openbaarbestuur te liggen. Ik kwam er achter dat ik het liefst burgemeester wilde worden. Het is mooi om te zien dat dit met de kritische hulp en positieve steun van mijn consulent is gelukt.

Het blijft een ongelofelijke luxe om via wachtgeld te mogen werken aan je toekomst. Na het doorlopen van het traject merk je wel dat het beschrijven van je kwaliteiten, competenties en kernwaarden waardevol is om te kunnen kiezen voor een nieuwe baan waar je met passie aan de slag kan.
Het grote netwerk bij Van Ede en de andere deelnemers helpt zeker in dit proces, maar ook daarna bij het daadwerkelijk vinden van een baan. Hierdoor kan ik alles wat ik geleerd heb als gedeputeerde inzetten voor een mooie nieuwe functie als burgemeester op Vlieland. Dat past mij en ik hoop dat het de inwoners ook zal bevallen.

"Juist in wat je gewoon vindt, schuilt je talent" 

Gezien mijn bescheidenheid heb ik geleerd dat je ook zonder je op je borst te kloppen prima kunt laten zien wat je te brengen hebt en van daaruit een bijdrage te leveren aan de samenleving. ‘Juist in wat je gewoon vindt, schuilt je talent’. 

Ik vind het mooi als ik tegengestelde belangen bij elkaar kan brengen en samen tot oplossingen kan komen die recht doen aan de verschillende standpunten. Mensen bij elkaar brengen en verbinden, het zoeken naar consensus en oplossingen vind ik een mooie uitdaging.”