“Pas toen ik echt stil ging staan, kwam ik vooruit” - het verhaal van Jeannette

“Pas toen ik echt stil ging staan, kwam ik vooruit” - het verhaal van Jeannette

Meer dan 25 jaar geleden was ze als therapeut gaan werken in een grote zorgorganisatie. Na verloop van tijd verschoof haar aandacht en werk naar medezeggenschap, projecten en procesmanagement. Zij greep alle kansen om haar ervaring en bekwaamheden uit te breiden. Ze leerde de organisatie van alle kanten kennen en voelde zich er sterk mee verbonden. Tot op de dag dat ze tot de conclusie kwam dat de mogelijkheden van de organisatie niet goed meer aansloten op de hare.

Jeannette: "Ik rolde jarenlang als vanzelf in tijdelijke opdrachten, maar nu werd het tijd om de regie te nemen over mijn loopbaan. Een andere baan. Ik loop al een tijdje mee en wist wat ik kon, waar mijn ervaring en interesse lag. Hoewel ik dat kon bedenken had ik daar te weinig gevoel, overtuiging bij. Ik vond het bovendien lastig om afscheid te nemen van mijn organisatie en de zekerheden die die baan met zich meebracht.

Ik voelde de druk om zo snel mogelijk ander werk te vinden maar het loopbaantraject bij van Ede & Partners dwong mij juist om stil te gaan staan. Stilstaan bij het afscheid van een organisatie waar ik lang had gewerkt en waarmee ik mij verbonden voelde. Stilstaan bij de vraag waar ik gelukkig van zou worden. De visietraining, profieltraining en gesprekken met Marion hielpen mij daar bij. Ik leerde met overtuiging te verwoorden wat mijn kwaliteiten zijn, juist door het vele oefenen en de gerichte feedback van anderen. Ik leerde mijn kwaliteiten als mijn uníeke kwaliteiten te meer te waarderen. Ik oefende met Marion hoe ik kwaliteiten en vaardigheden in een gesprek kon illustreren.

Met deze ervaring kon ik in netwerk- en sollicitatiegesprekken veel beter verwoorden wie ik ben en in welke richting mijn pad gaat. Dus toen ik er eenmaal klaar voor was had ik niet veel tijd nodig om een andere baan te vinden. Een functie die inhoudelijk helemaal bij mij past, in een team waar ik tot mijn recht kom. Het traject bij van Ede dwong mij om stil te staan. Pas daarna was ik klaar om verder te gaan.

Ik voelde de druk om zo snel mogelijk ander werk te vinden maar het loopbaantraject bij van Ede & Partners dwong mij juist om stil te gaan staan

Het resultaat van dit loopbaantraject is een nieuwe baan, maar het effect is veel groter dan dat. Meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis. Het loslaten van een vaste baan heeft me ook laten inzien hoe relatief het belang is van die zekerheid."