Over de weg naar ondernemerschap - het verhaal van Gerben

Over de weg naar ondernemerschap - het verhaal van Gerben

Naam
Gerben Pek, 39 jaar

Uitdaging
Als aftredend politicus verder vorm geven aan het zelfstandig ondernemerschap

Oude functie
Politicus
Nieuwe functie
Ondernemer en investeerder in de duurzame economie

Gerben Pek (39) is ondernemer in duurzaamheid. Na jaren in de gemeentepolitiek, was het tijd voor iets anders. Ondernemerschap heeft altijd in zijn bloed gezeten, en nu werd het tijd om hier gevolg aan te geven. Onze loopbaanbegeleiding bood hem de handvatten om de succesvolle onderneming te leiden die hij nu heeft.

Als aftredend wethouder van de gemeente Haren kreeg ik een loopbaantraject aangeboden bij Van Ede & Partners. De periode van mijn aftreden gebruikte ik vooral om te onderzoeken hoe ik verder vorm kon geven aan het zelfstandig ondernemerschap. Iets dat altijd al in mij zat. Tijdens gesprekken met mijn consulent werd me langzaam duidelijk wat me dreef tot het ondernemerschap en hoe ik mijn rol als ondernemer op een authentieke wijze kon invullen. Zo was ik op zoek naar de juiste balans tussen een bescheiden rol als materiedeskundige en een meer zichtbare rol als ondernemer.

Ik vertel graag over mijn passie voor een meer duurzame wereld en de ondernemersrisico’s die ik hierin aanga. Mijn consulent attendeerde me erop dat de eerste indruk die ik neerzet te bescheiden is voor mijn daadwerkelijke prestatie. Op haar advies heb ik deelgenomen aan de workshop ‘Man & Macht’, om zo mijn ondernemersprofiel te versterken.

Tijdens gesprekken met mijn consulent werd me langzaam duidelijk wat me dreef tot het ondernemerschap en hoe ik mijn rol als ondernemer op een authentieke wijze kon invullen. 

Je moet van goede huize komen om mij te raken met nieuwe inzichten of intense ervaringen. Dat is de coaches en trainers van Van Ede & Partners uitstekend gelukt. Ik ben uitermate positief over het Van Ede &  Partners traject. Dit betreft zowel de begeleiding door mijn consulent, als de trainers die me begeleidden in de workshop. Complimenten dus!

 

Je moet van goede huize komen om mij te raken met nieuwe inzichten of intense ervaringen. Dat is de coaches en trainers van van ede & partners uitstekend gelukt.

 

Momenteel ben ik behoorlijk succesvol als ondernemer en investeerder in de duurzame economie. Met mijn bedrijf ben ik actief als importeur, groothandelaar en leverancier van zonnepanelen. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Tautus, een bedrijf dat investeert in de verduurzaming van vastgoed van woningcorporaties door een combinatie van gedragskundige en bouwkundige maatregelen. Op internationaal gebied houd ik me als mede-eigenaar van Global Solar Investments bezig met zonne-energie. Dit is een bedrijf dat actief is in het Caribisch gebied, Zuid Amerika, het Midden Oosten en China.