Het verhaal van Rombout Jongejans

Het verhaal van Rombout Jongejans

Rombout is een verbinder van beleid en uitvoering, waarbij hij de mens centraal stelt. Het is een strateeg die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de wereld van de waterschappen. Hij kwam bij ons met de vraag of wij hem konden begeleiden naar een mooie functie in de laatste fase van zijn carrière. Zodat hij deze met voldoening kan gaan afsluiten over een paar jaar. 

Daarbij was Water een sleutelwoord, evenals mensen en een uitdagende werkomgeving.

Traject

We hebben een lange zoektocht gehad naar een passende functie. Als je heel lang in een bepaalde sector werkt, dan blijft onwillekeurig de focus daar hangen. Diverse collega’s hebben we in gesprek gebracht met Rombout om hem vanuit meerdere invalshoeken te laten reflecteren op zijn talenten, drijfveren en ambitie. Het laatste onderdeel van het traject van Rombout was de deelname aan onze Campagnegroep. Daarin hebben cliënten zitting die in de sollicitatiefase zitten. Daar worden netwerken gedeeld, tips gegeven en ervaringen uitgewisseld.

“Het was een hechte groep die elkaar in korte tijd grondig leerden kennen. En we hoefden elkaar niet zoveel uit te leggen, we begrepen wat een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek betekende”.

Op je handen zitten en het soms laten gebeuren

Rombout is blijven doorzetten en blijven reflecteren. Hij heeft zich opengesteld voor feedback en is in zijn gehele zoektocht kritisch, leergierig én positief gebleven. Hij heeft geleerd op zijn handen te zitten en zaken soms wat meer te laten gebeuren. En niet meteen de inhoud in te duiken maar eerst de relatie aandacht te geven.

“Bij Van Ede heb ik weer scherp gekregen waar ik naar op zoek ben en wat mijn waarden voedt. Samenwerking, co creatie en het Publieke Domein zijn mijn sleutelwoorden.”

Gelukkig waren er veel vacatures het laatste jaar, maar daardoor was het ook soms lastiger focussen. Want als je veel ervaring hebt, ben je ook breed inzetbaar als senior manager. En deze laatste stap moest een goede zijn, waarin zijn ervaringen en mensen kennis, tezamen met zijn talenten goed tot hun recht zouden komen. Liefst in een complexe baan.

Rombout is nu bij de gemeente Amsterdam programmamanager programmeren bruggen en kademuren geworden.

Bij Van Ede heb ik weer scherp gekregen waar ik naar op zoek ben en wat mijn waarden voedt.