Geloof in jezelf - het verhaal van Manouk

Geloof in jezelf - het verhaal van Manouk

Manouk is een jonge professional die na haar eerste baan als recruiter graag aan de slag wilde met meer zelfinzicht in waar ze goed is, in wat ze nu echt wil en in wat haar plezier in haar werk geeft. Verder wilde ze een moeilijke periode een plek geven en weer meer zelfvertrouwen krijgen. Een young professional die de regie op haar loopbaan wil nemen.

Wat is er gebeurd

Manouk heeft naast haar individuele begeleiding een aantal workshops gevolgd. Manouk: “Ik kijk met een enorm warm en goed gevoel terug op mijn tijd bij Van Ede in Groningen. Ik heb fantastische begeleiding gehad. Er is mij een spiegel voorgehouden op sommige momenten waar ik enorm van geleerd heb, maar verlies en verwerking mocht er ook zijn, daar voelde ik echt ruimte toe. Er werd door Nynke uitgebreid de tijd voor me genomen. Ik had totaal niet het gevoel dat ik er een uit zovelen was, het was juist heel persoonlijk gericht. Ik voelde de oprechte interesse van een ieder die ik gesproken heb binnen VEP. De manier van werken bij VEP spreekt mij ook erg aan, de bloembol-methode en het ontvouwen van je kwaliteiten en kernwaarden als professional maar ook als mens. Het is fijn om hier eens goed bij stil te staan. De ontdekte informatie over mezelf is ook heel goed bruikbaar in mijn verdere werkende leven.

Mijn periode bij Van Ede heeft me weer in mijzelf doen geloven, me geholpen om in te zien dat echt ieder mens talenten en kwaliteiten heeft. Ook als deze talenten en kwaliteiten (nog) niet aan de oppervlakte liggen. Er is altijd een manier om dit boven water te krijgen en die manier heb ik bij Van Ede zeker geleerd. Mijn coach hanteerde een leuke, eigenzinnige manier van werken. Ze hield mij een spiegel voor op mijn eigen doen en denken en stelde
vragen zonder oordeel. Liet stiltes vallen, om je te laten nadenken en te kunnen reageren. Daarnaast gaf ze de ruimte om verlies en de verwerking daarvan er te laten zijn. Maar ook het idee vanuit Van Ede om jou zelf te laten nadenken over je kwaliteiten, je wensen voor de toekomst en je plek in de maatschappij, werkte voor mij erg goed. Om daar echt eens bij stil te staan en daar ook niet zomaar aan voor bij te gaan. Jij als professional en als mens mag er zijn. Dit kwam telkens terug gedurende het traject met mijn coach, erg prettig. Het liet me zien dat je nooit weet wat je allemaal zou kunnen, totdat je het toelaat en het probeert.”

Manouk heeft een baan gevonden waarin ze haar talenten kwijt kan, in een fijne werkomgeving die haar goed bevalt met ontwikkelingsmogelijkheden.

Durf te doen en durf te geloven

“Dat is dan ook mijn quote en tip naar andere young professionals: ‘Durf te doen en durf te geloven in je eigen kunnen, kwaliteiten en kernwaarden’. Het gaat je verder brengen, daar ben ik nu van overtuigd!”