College Tour - Hoe kom je de butsen en deuken te boven in het proces van solliciteren

College Tour - Hoe kom je de butsen en deuken te boven in het proces van solliciteren

College Tour Hoe kom je de butsen en deuken te boven in het proces van solliciteren


Veel van onze cliënten komen, vroeger of later in een fase waarin het kwestie is van doorzetten om de eigen bestemming te bereiken. Daar horen grote of kleine teleurstellingen bij. Deze middag neemt Petra, nu HR directeur bij de Hanze Hogeschool, ons in een mooi (digitaal) gesprek mee in haar ervaringen en inzichten. 6 cliënten gingen op deze vrijdagmiddag met haar in gesprek en ervaarden troost en opluchting door wat zij deelde in deze ‘kleine’ College Tour. De centrale vraag was: Hoe kom je de butsen en deuken te boven in het proces van solliciteren.

Petra liet ons zien dat het de moeite loont om te incasseren, te vragen om feedback, nogmaals door te vragen, hulp te zoeken en vooral het eigen zelfvertrouwen in de gaten te houden. Petra heeft begrepen hoe zij zich staande kon houden en hoe trouw te blijven aan zichzelf. Het is geen schande om moeite te doen voor de eigen bestemming in werk.

Petra zit in het netwerk van Van Ede en Partners en vindt het leuk om, met een open vizier, anderen te helpen op het glibberige pad van solliciteren. Ze kent beide kanten van de medaille. Ze selecteert anderen en is dus ook geselecteerd. Als geen ander weet ze wat er belangrijk is om wel of niet te doen in een selectieproces. En toch koos ze ervoor om dat pad niet alleen te lopen maar zich te laten bijstaan door Van Ede & Partners. Ze heeft haar netwerk uitgebreid en benut. Met de moed der wanhoop was ze vastbesloten om haar talenten te verzilveren bij een organisatie die op haar zat te wachten. Zonder op voorhand te weten welke organisatie dat zou zijn, of welke rol daar bij hoorde. 

Mocht je meer willen weten over onze College Tour of heb je vragen over begeleiding bij het solliciteren, mail of bel ons via zwolle@vanede.nl of 038-421 02 88 Je wordt geheid geïnspireerd door mensen die graag hun ervaringen met jou delen!