Binnen handbereik - het verhaal van Jan-Joost

Binnen handbereik - het verhaal van Jan-Joost

Jan-Joost is een jonge kerel die na een paar stappen in zijn carrière behoefte had om te reflecteren, en te ontdekken waar hij echt blij van wordt in zijn werk, en hoe dit verder naar de toekomst vorm te geven. Kortom, een young professional die heel bewust bezig is met de volgende stap in zijn carrière. Jan-Joost nam het initiatief voor een Young Professional traject bij Van Ede & Partners.


Jan-Joost: ‘Ik kijk heel positief terug op mijn tijd bij van Ede & Partners.  Vanaf het eerste gesprek werd ik al goed begeleid in mijn traject richting een nieuwe uitdaging. Dit ging op een leuke manier, die mij de nodige inzichten opleverde’. 

Aan de slag

Samen met zijn coach heeft Jan-Joost die volgende carrière stap goed doordacht: welke type werk en welke werkomgeving zijn nu echt belangrijk. Vanuit dat inzicht is toen een ‘aanvalsplan’ gemaakt. Jan-Joost heeft vervolgens een lijst opgesteld van een aantal bedrijven en functies die hij heel graag zou willen doen. Via een open sollicitatie – waarin hij zijn passie en enthousiasme voor het bedrijf en functie overtuigend beschreef – is hij aangenomen op de door hem gewenste functie bij het nummer 1 bedrijf op zijn lijst. Een uitdagende nieuwe baan bij een zeer aansprekend bedrijf was het resultaat, en ook nog eens dicht bij hem thuis in de buurt. Mission accomplished!


Jan-Joost: ‘De weg naar geluk is altijd binnen handbereik. Deze quote vind ik toepasselijk voor mijn Van Ede & Partners traject. Wanneer ik terugdenk had ik het gevoel een berg over te moeten voor ik mijn geluk zou vinden, maar terugkijkend is dat geluk al die tijd eigenlijk heel dichtbij geweest. Ik moest het alleen zelf ontdekken. Samen met mijn Van Ede coach.’


Young Professionals 

Naar andere Young Professionals kan ik eigenlijk alleen maar zeggen: ‘kies de ‘aanval’, neem het initiatief om je eigen carrière vorm te geven, samen met de expertise en het netwerk van Van Ede & Partners. Pak die kans, hij ligt letterlijk binnen handbereik.