VluchtelingenWerk Zuid Nederland

Heb je vragen of ervaar je hetzelfde?
Bel ons voor een vrijblijvend advies gesprek.

Maak een vrijblijvende afspraak

VluchtelingenWerk Zuid Nederland

Van Ede & Partners heeft ruim 14 jaar ervaring met het begeleiden van hoogopgeleide vluchtelingen en heeft sinds een aantal jaar een landelijk samenwerkingsverband met VluchtelingenWerk Nederland. In onze ogen zijn vluchtelingen gemotiveerd, talentvol en in het bezit van doorzettingsvermogen. Voor dit project is Van Ede & Partners met VluchtelingenWerk Zuid Nederland een samenwerking aangegaan.  In dit programma zijn we gestart met de coaching van 3 Management Trainees die bij Vluchtelingenwerk Zuid Nederland aan het werk zijn gegaan.

Het programma voor deze talentvolle Management Trainees bestaat uit 4 trainingsessies en 7 individuele gesprekken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende middelen (groepsbijeenkomsten, dialoog, online informatie en huiswerk). Blended Learning is een onderdeel van ons programma.  
 
In de individuele sessies wordt gestart met een kennismakingsgesprek (kennis maken, motivatie, leerdoel), gevolgd door een gesprek waarin de Zelfanalyse besproken wordt. In de vervolggesprekken worden de thema’s van de trainingsbijeenkomsten voorbereid en geïntegreerd wat er in voorgaande gesprekken en groepsbijeenkomsten aan de orde is geweest. In het laatste gesprek wordt geëvalueerd en de opbrengst besproken. Na de groepssessies vindt er een korte evaluatie plaats middels een evaluatieformulier. Aan de trainees worden er twee extra onderdelen
aangeboden, in het kader van hun traineeship op weg naar een rol als manager, nl: 

  • Workshop ‘Sociale Stijlen’
  • Workshop ‘Persoonlijk Leiderschap’   

Daarnaast vormen intervisiebijeenkomsten ook onderdeel van het programma.

Waar sta je?

Wil je snel een eerste beeld krijgen waar je staat in je carrière en wat je wensen, ambities en drijfveren zijn als het gaat om werk en werkkring? Van Ede & Partners heeft hiervoor een eenvoudige test ontwikkeld. De test bestaat uit 12 vragen, invullen kost maximaal 4 minuten. Je ontvangt direct na het invullen de uitslag. Hierbij drukken wij in een percentage uit in welke mate jouw behoeften bij de aanpak van Van Ede & Partners passen.

In 4 minuten weten waar je staat