Connie van der Kamp

Connie van der Kamp

In mei 2019 klopte ik aan bij Van Ede & Partners. Ik wilde iets anders op werkgebied. Maar wat? Daar had ik nog geen idee van.
Ik werkte tot dan met name in financiële functies binnen het bedrijfsleven. Ik begon als accountant, werd daarna finance consultant en eindigde in 2015 als data analyst/relatiebeheerder in de telecom. Hierna besloot ik al iets anders te willen doen en ging zelf op pad en onderzoek uit. Tijdens mijn zoektocht begon ik met vrijwilligerswerk op allerlei vlakken. Voor het eerst in mijn leven werkte ik vanuit mijn hart en dat beviel me reuze goed. De energie die het me gaf was top. Ik koos weer voor een betaalde baan als controller en besloot vrijwilliger te blijven bij Make-A-Wish om ook nog met mijn hart te kunnen werken. De ideale combi…..dacht ik. Tot ik me na een paar jaar realiseerde dat ik zakelijk gezien niet de impact maakte die ik zocht.

Nu besloot ik mijn zoektocht beter aan te pakken en schreef me in bij een traject van Van Ede & Partners. Tijdens de intake werd me gevraagd wat mijn talenten zijn. En serieus, ik had geen idee, maar was wel erg nieuwsgierig. Ik heb veel tijd gestoken in het schrijven van mijn zelfanalyse. En de rode draad werd langzaam maar zeker zichtbaar. Door het opschrijven ervan werd ik me steeds meer bewust hoe de keuzes die ik maakte in lijn staan met wie ik ben. Daarna op zoek naar mijn drijfveren en vaardigheden. Nog meer stippen in mijn leven die ik kon verbinden met elkaar.

Ik had veel gesprekken met mijn coach bij Van Ede & Partners, maar ook met mensen in mijn eigen netwerk. Ik ging naar Lesbos om vrijwilligerswerk te doen in de vluchtelingenkampen, deed een paardencoaching en leerde mezelf nog beter kennen. Mijn kern kwam steeds dichterbij. De rode draad hield in: maatschappelijke impact maken, mensen verbinden met elkaar en organisaties op menselijk vlak verder helpen.

Daarmee was ik er nog niet, want hoe kon ik dat concreet maken? Samen met mijn coach begon het proces van inzoomen. Werkgeluk en organisatieculturen werden de termen waarop ik mij wilde richten. Mijn huiswerkopdrachten bestonden uit het kennismaken met bedrijven waar werkgeluk een belangrijk thema is. En ik begon me de theorieën eigen te maken door verschillende studieboeken te lezen. Het idee ontstond om als ZZP’er een eigen onderneming te starten. Mijn coach heeft me begeleid bij de opzet hiervan en gaf me waardevolle tips.

Kompas Werkgeluk
Het was het zover; Kompas Werkgeluk werd opgericht. Ik kon van start en mijn coach werd nu een soort business coach. Erg waardevol want het hele traject had ik niet zonder hem gedaan, ik heb die stok achter de deur echt wel nodig. Even sparren en door.

Mijn verhaal eindigt echter niet met een succesvolle onderneming, want juist toen ik de markt wilde bestormen en ik daarvoor al meerdere afspraken had gepland, klopte Corona aan de deur. En mijn agenda was ineens leeg. Vol goede moed heb ik nog andere wegen proberen te bewandelen, maar er bleek toch niet echt een ondernemer in me te zitten. Ik miste collega’s en mensen waarmee ik het samen kon doen. Mijn missie was wel duidelijk; werkgeluk binnen organisaties vergroten door de mensen centraal te stellen. Ik verbreedde mijn blik en voor mijn gevoel uit het niets was daar vorig jaar ineens Great Place to Work met een functie voor culture auditor. Het bedrijf kende ik al uit mijn vooronderzoeken en is het walhalla als het gaat om goed werkgeverschap en medewerkersbeleving. En ik werd aangenomen voor deze functie! Elke werkdag begin en eindig ik met energie, het klopt gewoon allemaal!  

Het is me gelukt, ik heb mijn carrièreswitch gemaakt! met dank aan Van Ede & Partners in Eindhoven voor de goede begeleiding en het vertrouwen!