Zijn sollicitatie- of netwerkgesprekken nu mogelijk, of pas weer straks?

Zijn sollicitatie- of netwerkgesprekken nu mogelijk, of pas weer straks?

Solliciteren, terwijl er weinig vacatures zijn. Netwerken, terwijl dat kopje koffie samen er niet in zit. Toch is er een hoop wél te doen bij het zoeken naar ander werk, naar een andere bestemming. Nu én in voorbereiding op straks, als Nederland weer open gaat. Roel Monnik schreef er vorige week al over.

Reflecteren op je aanbod

Kun je met volle overtuiging praten over jouw unieke aanbod? Of nog niet helemaal? Dan is dit een goed moment om het nog eens rustig op een rij te zetten. Ook om er met anderen, via sociale media en video apps, over te spiegelen. Er zijn velen die dat graag met je doen, zeker ook nu.

Netwerken

Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de term ‘personal branding’, omdat deze vaak gebruikt wordt in relatie tot tips en tricks voor imago verbetering. Toch beveel ik met klem aan om je te laten zien, als professional en als persoon. Juist nu. En wees daarin jezelf. Bloggen, vloggen, posten en reageren op een onderwerp dat je oprecht interesseert. Thema’s die op jouw vakgebied dicht bij je staan en waar je nu de tijd voor hebt om er eens dieper in te duiken. Fijn om nu te doen. Goed voor straks.

Soliciteren, nu

Sectoren die het nu goed doen, ze zijn er echt en hebben extra mens- en daadkracht nodig. Hoe kun jij de brug slaan tussen jouw (vorige) branche en één van deze sectoren. Hoe kunnen jouw professionele én persoonlijke kwaliteiten daar van waarde zijn? Op zichzelf al een goede excercitie. Zoek contact in deze sectoren, ook met mensen die je niet kent. Kijk of je als vrijwilliger, stagiair, interim manager, of op welke wijze dan ook nu van waarde kan zijn. Ook een mooie investering voor straks.

Video sollicitaties

Gesprekken via Skype of Zoom zijn toch echt anders dan een persoonlijke ontmoeting. Voor sollicitaties komt daar nog bij dat je de sfeer van bedrijf of organisatie, de geur, de dynamiek, minder goed kan inschatten. Bij het stellen van vragen, altijd belangrijk als sollicitant, kun je hier extra aandacht aan besteden. 

Solliciteren, straks

Hoe kun je je nu voorbereiden, zodat je in de startblokken staat om straks in betere tijden klaar te zijn voor de mogelijkheden die komen. Welke sectoren, die jou aanspreken, zouden in de voorhoede van herstel kunnen zitten? Welke organisaties? Zorg dat je nu volgt wat de actuele thema’s bij hen zijn, los van de crisis uiteraard. Ontdek nu wat en waar je straks wilt en kunt bijdragen!

Nu en straks

Benut nu de tijd die jij hebt zo goed en plezierig mogelijk op zoek naar je bestemming. Én bereid je daardoor zo goed mogelijk voor op straks.

Het goede gesprek

In deze onwerkelijke tijden helpt het om met elkaar het goede gesprek te hebben. Oor te hebben voor elkaars zorgen en ideeën. Mocht u behoefte hebben aan zo’n gesprek dan zijn wij er voor u. Wil je met één van ons een reflectiegesprek voeren?
Je kunt een afspraak maken door te bellen naar één van onze vestigingen in het land.