Netwerk Online 22 september met Eelco van Eijck

Netwerk Online 22 september met Eelco van Eijck

Op woensdag 22 september a.s. organiseert Van Ede & Partners Den Haag een online bijeenkomst, met als gast Eelco van Eijck over zijn boek 'Bestemming Boardroom (over zoeken en gevonden worden).'

Boek

Hoe worden talentvolle managers (M/V) gezocht en gevonden? De wereld van headhunters is omgeven door discretie en mystiek. Wat doen ze eigenlijk? Hoe wordt waarde toegevoegd aan het zoekproces? Eelco van Eijck, een van de topheadhunters van Nederland, schetst een indringend beeld van een sector die hunkert naar professionalisering. Wat gaat goed? Wat kan beter? 

Bij het beantwoorden van deze vragen legt Van Eijck het vergrootglas op verborgen mechanismen bij doorstroming van talent naar de hogere regionen van het bedrijfsleven en de publieke sector. En passant biedt hij ambitieuze professionals die hogerop willen een scherp inzicht in de do’s and don’ts in het selectieproces van beslissers voor de bv Nederland. Ze moeten veel in huis hebben. Niet alleen kennis en kunde, maar ook présence en interculturele sensitiviteit. Hoe is het gesteld met hun digitale DNA? Wat zij de kritische succesfactoren voor talent? Van Eijck geeft millennials suggesties om gevonden te worden voor managementposities en door te dringen tot de boardroom.


Wie dit boek leest, krijg een verrassend kijkje achter de schermen van een sector die tot de verbeelding spreekt, maar ook voor grote uitdagingen staat.’ – Mel Kroon, voormalig CEO van TenneT

De schrijver

Eelco is een van de toonaangevende FMCG & Retail experts op het gebied van executive search. Hij combineert vele jaren van senior managementervaring enerzijds en executive search anderzijds. Eelco trad in 2003 in dienst bij Amrop en is sinds 2015 Managing Partner. Zijn focus ligt op management functies (CEO/GM), commerciële functies (Marketing & Sales management), alsmede in Finance, Supply Chain, Nieuwe Media. Hij begon zijn carrière in 1988 bij Procter & Gamble in Nederland. Vervolgens bekleedde hij managementfuncties bij (Reckitt) Benckiser in Europa, o.a. in Italië (Sales Director) en Duitsland (GM). Hij trad in 1997 in dienst bij Frito-Lay als Commercial VP-Smiths Foodgroup Benelux, waar hij later werd benoemd tot General Manager Duitsland. Zijn laatste functie voordat hij bij Amrop kwam, was bij Cirio-DelMonte als Managing Director voor Continentaal Europa. Eelco heeft een Masters Degree in Geneeskunde van de Universiteit Leiden, Nederland.

Programma

16:50 – 17:00 uur –  Inloggen in de TEAMS meeting

17:00 – 17:05 uur –  Opening en welkom, door Jan Maarten Bosch

17:05 – 17:20uur –   Inleiding door Eelco van Eijck

17:20 – 18:00 uur –  Pannel discussie, Q&A met Eelco van Eijck

Aanmelden

Meld je aan en praat mee. Aanmelden graag via denhaag@vanede.nl. U krijgt dan een bevestiging met een uitnodiging om via Microsoft Teams deel te nemen aan de boekpresentatie.