Guus Appels

Guus Appels

Guus Appels

Sector Rol Thema
Gepensioneerd sinds 2021
ZZP Coaching
coach Persoonlijke ontwikkeling en
leiderschap
Rijksoverheid (Min JenV/NCTV
en politie)
Leidinggevende (directeur en
diensthoofd)
Openbare orde en veiligheid
Risico- en crisismanagement

Persoonlijk profiel
Een maatschappelijk betrokken, gedreven leider die in staat is om complexe bestuurlijke thema‚Äôs en¬†operationele doelen aan elkaar te verbinden. Beweging cre√ęren en mensen en organisaties een stap¬†verder brengen door visie, verbinding en doelgerichtheid. Koers uitzetten op hoofdlijnen, delegeren,¬†overzicht houden, bijsturen en samen resultaten boeken. Extern en intern vertrouwen opbouwen. Met¬†rechte rug en toch diplomatiek, geruisloos soms, doelen bereiken waar anderen van opkijken. Vanuit¬†coachend leiderschap mensen stimuleren in hun persoonlijke kwaliteit. Authentiek, analytisch, out-of-the-box-denkend, humorvol, relativerend, integer. Persoonlijke waarden: rechtvaardigheid en respect.


Werkervaring
Leidinggeven aan diverse organisaties, met name aan uitvoeringsorganisaties, binnen de rijksoverheid.¬†Doelen stellen en bereiken in complexe (inter)nationale bestuurlijke krachtenvelden en belangen.¬†Sturen van veranderingsprocessen, reorganisaties en kwaliteitsverbetering. Mensen meekrijgen in de¬†juiste richting. Het realiseren van goede netwerken. Integraal management ca 450 fte en ‚ā¨80mln.

Aanbod
Het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en loopbaanontwikkeling. Belangrijke vragen komen aan de orde: wie ben je, wat kun je, wat wil je? Wat voor mens en leider wil je zijn? Hoe herken je je eigen passie en hoe haal je het onderste uit je eigen kan? Hoe inspireer je jezelf, je omgeving en je collega’s in hun bijdrage aan het doel van de organisatie waaraan je leiding geeft?
Ik zet hierbij mijn langdurige persoonlijke (leiderschaps-)ervaringen in van het coachen van vele¬†leidinggevenden. Op maat gesneden, empathisch. Ik faciliteer, stel vragen, geef reflecties en oordeel¬†vooral niet. Ik ondersteun je om je eigen vragen, dilemma‚Äôs en kwaliteiten scherp te krijgen en om z√©lf¬†jouw beste keuzes te maken. Ik geef suggesties hoe je op een effectieve manier je omgeving¬†be√Įnvloedt: hoe breng je proactief jouw visie en talenten in jouw omgeving onder de aandacht; op¬†welke manier kun je je daarin effectief positioneren op een bij jou passende wijze; hoe overzie en¬†regisseer je dat proces?¬†Oftewel: hoe stimuleer je dat de dingen je toevallen in plaats van dat ze je toevallig overkomen.¬†Je bent immers zelf verantwoordelijk voor je ‚Äėzijn‚Äô en voor je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan.

Guus Appels