Edwin Bosma

Edwin Bosma

Edwin Bosma

Sector Rol Thema
Productie - Agrarisch - Handel CFO a.i.
STAK-lid

Interim management en ondernemerschap 

Familiebedrijven

Installatietechniek & Handel CFO Beursgenoteerde holding Governance vraagstukken
Verandermanagement & Leiderschap
Logistiek & Transport Consultant Verandermanagement
Consultancy vaardigheden

 

Mijn kennis en ervaring is ruwweg in drie blokken op te delen:

  • Sinds 2014 vervul ik op interim basis financi√ęle directierollen en geef advies vanuit een¬†financieel-strategische invalshoek. Vanaf medio 2015 ben ik als partner aangesloten bij CFO¬†netwerk. In de afgelopen jaren heb ik veel financials gezien die vanuit een vaste¬†dienstbetrekking de stap maken naar zelfstandig ondernemerschap. De jas van de ondernemer¬†blijkt echter niet iedereen te passen.
    Opdrachtgevers lopen uiteen van scale-ups tot groot MKB en grote ondernemingen wat de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen vraagt. Het thema wat de komende jaren hoog op de agenda zal staan in de boardroom is duurzaamheid en ESG reporting.
  • Tot en met 2013 ben ik werkzaam geweest bij een beursgenoteerde organisatie als controller,¬†directieondersteuner en ongeveer 16 jaar in een directierol binnen de holding. Naast de¬†financi√ęle rol was governance een belangrijk thema bij de werkzaamheden, evenals het¬†realiseren van grotere verandertrajecten en/of strategische herori√ęntaties.
  • De eerste vier jaar na mijn studie bedrijfseconomie heb ik als consultant internationale¬†adviesopdrachten uitgevoerd voor organisaties als de Europese Unie en de Wereldbank en¬†haalbaarheidsonderzoeken gedaan voor lokale organisaties.

Edwin Bosma