Stap uit je corporate maatpak en bepaal je eigen dresscode

Stap uit je corporate maatpak en bepaal je eigen dresscode

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Ondernemerschap biedt vrijheid en flexibiliteit.

Hey corporate tijger! In afwachting van leuker werk bij de volgende reorganisatieronde? Heb je al eens nagedacht over je kennis, ervaring én netwerk voor jezelf in te zetten? Want je eigen ondernemerschap is ook een serieuze carrière optie. De moeite waard om te verkennen.

Bepaal zelf waar je je tijd en energie aan spendeert, welke impact je wilt maken. Jíj́ kiest het werk wat je wilt doen. Jij bepaalt waar je met je meest ‘precious good’ naar toe gaat, namelijk wat wil je doen met je tijd.

Bepaal zelf welke impact je wilt maken. 

Je eigen ondernemerschap geeft vrijheid, en meer ruimte voor flexibiliteit en ontwikkeling. De vrijheid om in je eigen stijl te werken met meer controle over de balans tussen werk en privé. En met de mogelijkheid voor verdere zelfontplooiing, jezelf verder en breder ontwikkelen, bijvoorbeeld naar een andere markt. Pak het ‘smart’ aan: begin desnoods met één dag of een paar dagen in combinatie met je dienstverband, zodat je gaandeweg steeds beter de kansen ontdekt voor ‘Jezelf BV’.

- Cees-Jan: "Dít is voor mij ondernemerschap, samengevat in één alleszeggend beeld" -

Zelf was ik voorheen ook zo’n ‘corporate tijger’, en ben ik als midden veertiger zelfstandig ondernemer geworden, ik verbind me onder andere aan Van Ede & Partners. Door deze ZZP-stap heb ik mij verder ontwikkeld en die eigen keuzes maken mij blij, nog elke dag.

Risico’s beheers je met een goede voorbereiding.

Tuurlijk zijn er risico’s. Je zal acquisitie voor Jezelf BV moeten doen, en je bent nu zelf verantwoordelijk voor genoeg brood op de plank. Maar risico’s beheers je met een goede voorbereiding. Een goed en doordacht businessplan.

Recent is er bij Van Ede & Partners weer een Leergang Ondernemerschap gestart. We mochten de 100ste deelnemer verwelkomen sinds de start van deze leergang. Een leergang die je dat businessplan oplevert, gecombineerd met coaching door mensen die deze weg zelf ook hebben bewandeld, en met je meedenken in je kansen en verbeterpunten. Een leergang waarin je ook alvast de nodige ‘vlieguren’ maakt met jezelf verkopen.

Dus stap uit het ‘corporate maatpak’ van je carrière, en bepaal je eigen ‘dresscode’. Het is die stap in mijn carrière waarmee ik het meest blij ben dat ik die genomen heb: dat plezier gun ik jou ook.

Cees-Jan Groen

Is werkzaam bij: