De Ondernemer - Hoe kan ik mijn eigen bedrijf opstarten?

De Ondernemer - Hoe kan ik mijn eigen bedrijf opstarten?

Een eigen bedrijf beginnen is jouw droom. Je wilt ondernemer worden. Hoe zorg je voor een vliegende start van jouw bedrijf? Je hebt behoefte aan hulp bij het opstellen van het businessplan van jouw eigen bedrijf. De ondernemerscoaches van Van Ede & Partners kunnen je begeleiden bij het opstarten van jouw eigen bedrijf. Voor aanstaande ondernemers heeft Van Ede & Partners een speciale Leergang Ondernemerschap ontwikkeld.

Programma Leergang Ondernemerschap

Het programma begint met een oriëntatieworkshop voor de ondernemer in spé die nog niet helemaal overtuigd is van het ondernemerschap als nieuwe stap.  Na de oriëntatieworkshop neem je de beslissing Go of No Go. Het vervolg, de leergang Ondernemerschap, bestaat uit 4 groepstrainingen. Rondom de Groepstrainingen word je individueel begeleid door een ondernemerscoach. Samen met jouw ondernemerscoach bespreek je de voorbereiding voor en follow-up op de groepstrainingen. 

Oriëntatieworkshop – KUNNEN

Deze workshop laat de deelnemers kennismaken met de eisen van zelfstandig ondernemerschap en geeft je zelfinzicht in jouw ondernemerskwaliteiten. Ben ik geschikt om ondernemer te worden; heb ik het talent en de drive? Na deze workshop beslis je of je wel of niet gaat ondernemen: Go of no Go.

Groepstraining dag 1 – WILLEN

Deze training helpt je jouw bedrijfsidentiteit te bepalen. Wat is de missie, het bestaansrecht, van jouw bedrijf? De visie, het toekomstbeeld, van jouw bedrijf; wat wil jij op langere termijn bereiken? En, wat zijn de kernwaarden van jouw bedrijf, die leidend zullen zijn voor jouw denken en handelen, voor jouw gedrag als ondernemer. 

Groepstraining dag 2 en 3 – DENKEN & DOEN

We gaan nu werken aan het opstellen van jouw businessplan. Aan de orde komt het formuleren van concrete doelstellingen, strategieën en acties: ondernemingsvorm, people – human resources, markt en concurrentie, doelgroep(en) en hun behoefte, producten en diensten, marketing en communicatie, sales en acquisitie, en financiën. Ook wordt uitvoerig aandacht besteed aan het overtuigend presenteren van businessvoorstellen aan potentiële klanten en opdrachtgevers.

Coaching sessies – Ondernemen in de praktijk

Met jouw ondernemerscoach bespreek je jouw ervaringen tijdens de trainingen en formuleer je concrete actiestappen om jouw strategieën uit te voeren. Samen scherpen jullie jouw businessplan aan. Jullie bespreken de resultaten in de praktijk en maken aanpassingen in het businessplan waar nodig. 

Terugkomdag – EVALUATIE

Na drie maanden praktijkervaring komen alle nieuwe ondernemers bijeen en presenteren de evaluatie van hun businessplan op basis van de Zien * Doen * Krijgen methode. Zijn mijn doelstellingen bereikt; wat ging er goed, wat kan beter?

Wat brengt het je?

Een doordachte beslissing om een eigen bedrijf te beginnen.

Een eigen business plan – Ready to Go.

Individuele begeleiding door een ondernemerscoach om in actie te komen.

Wil je jezelf oriënteren op de Leergang Ondernemerschap?

Natuurlijk kan dat, én geheel vrijblijvend. Bel 050 – 312 34 85 en  vraag bij ons een oriëntatiegesprek aan met één van onze ondernemerscoaches in de regio waar jij woont. Je kunt ook een e-mail sturen naar: groningen@vanede.nl 

 

 

Annemarie Resink

Is werkzaam bij: