APPA-begeleiding van Van Ede & Partners

APPA-begeleiding van Van Ede & Partners

Wat ga je doen als aan je politieke ambt een einde komt? Keer je terug in de politiek of ga je je kennis en ervaring in een andere werkomgeving inzetten? Die vragen hoef je niet alleen te beantwoorden: als voormalig ambtsdrager krijg je begeleiding in het kader van de Appa-regeling. Van Ede & Partners biedt een zeer succesvol Appa-traject, speciaal ontwikkeld voor oud-politici.

Al sinds in 2010 de Appa-regeling werd ingevoerd, begeleid Van Ede & Partners oud-politici naar een nieuwe werkbestemming. Vanuit die rol hebben wij al honderden voormalige politieke ambtsdragers geholpen een vervolg te geven aan hun loopbaan.

Succesfactoren Appa-begeleiding Van Ede & Partners

  • een bewezen effectief en op maat gemaakt Appa-traject, toegespitst op politici
  • professionele begeleiding door coaches met politiek bestuurlijke kennis van zaken en ruime ervaring met het begeleiden van politici
  • toegang tot het uitgebreide en relevante netwerk van Van Ede & Partners

Benieuwd wat Van Ede & Partners voor jou kan betekenen in je loopbaan na de politiek?

Maak een vrijblijvende afspraak

Appa-traject voor oud-politici

Afgetreden en afgezwaaide politieke ambtsdragers hebben vaak kwaliteiten die ze op allerlei plekken kunnen inzetten: zo zijn ze oprecht betrokken bij de maatschappij, kunnen ze met druk en onregelmatige werktijden omgaan en hebben ze een sensitiviteit ontwikkeld voor uiteenlopende belangen. Bovendien hebben ze vaak een groot netwerk opgebouwd.

Dit is allemaal heel bruikbaar wanneer je opnieuw de arbeidsmarkt op gaat. Maar welke rol past dan bij jou? En hoe positioneer je jezelf met wat je bij te dragen hebt? Om je hierin te ondersteunen, biedt Van Ede & Partners een speciaal voor politici ontwikkelde Appa-begeleiding. In deze re-integratietrajecten halen we je talenten boven tafel, onderzoeken we je drijfveren en waarden, formuleren we je aanbod en helpen we je jezelf daarmee overtuigend in de markt te zetten. Daarbij geven we je handvatten om je eigen grote netwerk strategisch in te zetten – en dat van ons. Tot je je bestemming hebt bereikt.

Pre-Appa-begeleiding

Een politieke functie is bijna per definitie tijdelijk. Daarom is het goed om al tijdens je ambtstermijn na te denken over een plan B, over een leven na de politiek. Daarmee kun je nú al beginnen, met de pre-Appa-begeleiding van Van Ede & Partners. In dit voorbereidende Appa-traject krijg je in een beperkt aantal sessies inzicht in waar je inzetbaar bent. In hoe je je kennis en ervaring, talenten en drijfveren kunt inzetten in de arbeidsmarkt. Welke omgeving bij je past en waar vraag is naar jouw unieke aanbod. De pre-Appa-begeleiding maakt in enkele gesprekken duidelijk wat je belangrijkste kwaliteiten zijn, waar je toegevoegde waarde zit en wat je daarmee voor mogelijkheden hebt.

Maak een vrijblijvende afspraak

Het Appa-traject: individuele begeleiding en groepsactiviteiten

Onze Appa-trajecten bestaan uit individuele begeleiding door een psycholoog en/of coach en groepstrainingen en workshops die hier naadloos op aansluiten. Zo leer je in de eerste trainingen onder woorden brengen wat jou onderscheidend en herkenbaar maakt. Later in de Appa-begeleiding krijg je juist training om jezelf in de markt te profileren met wat je te bieden hebt. Daarnaast heb je keuze uit een breed scala aan inhoudelijke workshops die je helpen van je Appa-traject een succes te maken. Denk aan workshops over job marketing, excellent onderhandelen en Masterclasses Commissariaat & Toezicht. De combinatie van individuele Appa-begeleiding en groepstraining geeft je bovendien helder inzicht in hoe anderen je ervaren en hoe ze op je reageren. Zowel andere Appa-cliënten als cliënten uit andere sectoren die in de groepstraining deelnemen. Daar kun je je voordeel mee doen. En je bouwt meteen verder aan je eigen netwerk.

Begeleiding Van Ede & Partners: de Appa-cliënt centraal

In het Appa-traject, de begeleiding voor politici, sta jij als individu centraal, met je eigenheid en unieke talenten. Wij leveren maatwerk en stemmen de inhoud, opbouw en stijl van de Appa-begeleiding op jou en met jou af. Met als doel dat je een zelfbewust, authentiek verhaal kunt vertellen in de markt.

De cliënten bij Van Ede & Partners, de Appa-cliënten maar ook de cliënten die bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding krijgen, hebben uiteenlopende achtergronden. Ze zijn actief in het bedrijfsleven, bij de overheid (zoals de Appa-cliënten) en in andere omgevingen zoals culturele instellingen en maatschappelijke organisaties. Maar er zijn ook gemene delers: over het algemeen zijn ze gewend om op (top)managementniveau te opereren en zijn zij opgeleid op hbo- of wo-niveau. Onze Appa-begeleiding sluit hier naadloos bij aan.

Van Ede & Partners – landelijke dekking voor Appa

De individuele sessies, groepstrainingen en workshops vinden voor Appa-cliënten en anderen plaats op de locaties van Van Ede & Partners. Met 11 filialen verspreid over Nederland heeft Van Ede & Partners-groep landelijke dekking voor de begeleiding van politici. Wij zijn gevestigd in Amsterdam, Groningen, Arnhem, Zwolle, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Zeist, Breda, Enschede en Maastricht. Vanuit al deze filialen bieden wij onze trajecten, waaronder Appa-begeleiding, in de daaraan gekoppelde regio’s. Heeft u in het kader van de Appa-regeling recht op een Appa-traject, dan is er dus altijd een vestiging in de buurt.

Van Ede & Partners – grote variatie aan coaches en psychologen

We werken voor de begeleiding van ex-politici met tientallen coaches, psychologen en andere professionals die hier veel ervaring in hebben. Al deze professionals werken als zelfstandigen voor van Ede & Partners. Dit betekent zij naast loopbaanbegeleider bij Van Ede & Partners ook werkzaam zijn in andere organisaties of een eigen praktijk hebben. Zij staan dus met hun voeten in de klei, weten wat er speelt in de markt en wat er nodig is om hierop in te spelen. De grote variatie in werkervaring, opleiding en netwerk van onze coaches, psychologen en professionals maakt dat we je altijd Appa-begeleiding kunnen bieden die bij je past. Op hoog niveau: Van Ede & Partners hanteert strenge selectieprocedures voor professionals, waarin we behalve naar achtergrond, loopbaan, opleiding, netwerk) ook relevante en uitgebreide levenservaring als criterium meenemen.

Als Appa-cliënt krijg je Appa-begeleiding van een of meer coaches van Van Ede & Partners. Tussen de individuele gesprekken van ca. 1,5 uur door kun je altijd contact opnemen met je coach(es) voor overleg. Ook is het mogelijk om tijdens het Appa-traject bij Van Ede & Partners te wisselen van coach, bijvoorbeeld omdat in een ander stadium van de Appa-begeleiding een ander soort coach beter past. Zo bieden we in elke fase de meest geschikte loopbaanbegeleiding voor politici.

Van Ede & Partners – preferred supplier voor Appa

De Appa-regeling heeft als doel om voormalige politieke ambtsdragers zo snel mogelijk een nieuwe rol te helpen vinden in de arbeidsmarkt. In het kader van de uitvoering deze Appa-regeling begeleid Van Ede & Partners diverse politieke ambtsdragers (Appa-cliënten) die zijn afgetreden of ontslagen, onder wie:

  • Leden van de Tweede Kamer
  • Ministers en staatssecretarissen
  • Commissarissen van de Koning, burgemeesters en voorzitter van waterschappen
  • Gedeputeerden, wethouders of dagelijks bestuursleden van waterschappen

Maak een vrijblijvende afspraak